Grote Vinnestraat wint op indrukwekkende wijze stratenschieting in Duras

Print

Duras

Sint-Truiden - Op zondag 6 september vond de vijfde folkloristische stratenschieting plaats bij de Sint-Sebastiaansgilde Duras. Maar liefst 40 deelnemers van alle leeftijden namen deel aan deze wedstrijd.

Na het inschrijven van de deelnemers kon de wedstrijd starten om 14.15 uur met tien beurten op hoge staande wip en op liggende wip. Halverwege was de tussenstand als volgt: op de voorlopige eerste plaats stond de Galgestraat-Kleine Vinnestraat met 17 punten, de Herestraat-Duraslaan volgde met 13 punten en op de voorlopige derde plaats stond de Grote Vinnestraat met 12 punten.

De spanning steeg ten top naargelang de wedstrijd vorderde. Het verschil werd gemaakt in de zesde en laatste ronde. Ondanks de zeer goede prestatie van Justin Gilissen van de Herestraat met een hoge 4 punten en drie kleine 3 punten op de liggende wip was het toch Arnaut Naeye die met een hoge 4 punten en een zijde en twee kleine 5 punten op liggende wip de Grote Vinnestraat aan de overwinning hielp.

Zo werd de eindstand: 1. Grote Vinnestraat 30p., 2. Herestraat-Duraslaan 27p. 1x hoge en 3. Galgestraat-Kleine Vinnestraat 27p. Winnaar bij de mannen werd Arnaut Naeye met 15 puten, bij de dames won Annelore Beeken met 5 punten en bij de jeugd Mila Truszkauski met 4 punten.

Op zondag 20 september om 14 uur vindt de dorpenschieting plaats met Duras, Gorsem en Runkelen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio