© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

KSA Sint-Jan Tongeren start nieuw werkjaar

Dit weekend organiseerde KSA Sint-Jan Tongeren hun startdag in het parochiecentrum Sint-Jan. Het was de eerste activiteit van het nieuwe werkjaar. Bij de start van de corona-uitbraak in maart werden de activiteiten van het jeugdwerk gestopt. Na deze lange pauze keek iedereen er erg hard uit om er weer in te vliegen en activiteiten te organiseren.

Nico Francois

Vanuit de overheid zijn er enkele maatregelen getroffen die strikt opgevolgd werden. Zo heeft de KSA haar groep in vier bubbels verdeeld, met een opdeling tussen leden jonger dan 12 jaar en ouder dan 12 jaar en jongens en meisjes. Binnen deze bubbels hoeft er geen afstand gehouden te worden en kunnen spelletjes op een normale manier verlopen.

De jongens en meisjes verzamelden op een aparte locatie en de -12- en +12-leden hadden een verschillend start- en einduur. Op die manier kwamen de bubbels niet met elkaar in contact. Door al deze maatregelen was het wel even aanpassen en moest de leiding afstappen van wat ze gewoon waren. Maar de leiding is vooral erg blij dat ze weer activiteiten kunnen organiseren voor de leden en de werking terug kunnen hervatten. ‘s Avonds was er take-away voorzien om de spaghettiavond die gewoonlijk na de startactiviteit volgt te compenseren. De keukenploeg was de hele dag in de weer om 270 porties spaghetti of kip curry klaar te maken. De leidingsploeg is hen dan ook erg dankbaar.

Zo werd de startdag een groot succes. Er waren veel leden aanwezig en ook enkele nieuwe gezichtjes vonden hun weg naar KSA Sint-Jan. De activiteiten verliepen vlot en de kinderen hadden plezier. De toon is gezet en de leiding kijkt ernaar uit om weer wekelijks activiteiten te organiseren.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio