PXL-postgraduaten ontvangen getuigschrift op coronaproof proclamatie

Print
PXL-postgraduaten ontvangen getuigschrift op coronaproof proclamatie

Foto: Gerrit Schuermans

Hasselt-Centrum

Hasselt - Op donderdagavond 10 september 2020 werden zo'n 350 PXL-cursisten geproclameerd in PXL-Congress voor het succesvol beëindigen van hun postgraduaat. Door het coronavirus werd de proclamatie in juni uitgesteld, maar de cursisten waren blij dat ze nu toch hun getuigschrift officieel mochten ontvangen en elkaar nog even konden terugzien.

Een postgraduaat is een opleiding van minstens 20 studiepunten. Deze opleiding volgt op een bachelor- of masteropleiding en geeft recht op een postgraduaatsgetuigschrift. “Met als bedoeling een verdere professionele vorming, verbreding of verdieping van de reeds verworven competenties”, legt adviseur levenslang leren Sara Weerts uit. "Afgelopen academiejaar werden er 19 postgraduaten georganiseerd in Hogeschool PXL, waarvan vijf nieuwe postgraduaten: Digital Storytelling, Drones Business Architect, Educational Leadership, Gipsverpleegkundige en HR voor KMO’s", vertelt Weerts. In totaal hebben wij 455 cursisten bereikt die een of meerdere modules gevolgd hebben of die het volledig traject afgelegd hebben. We hebben noodgedwongen deze proclamatie moeten uitstellen van juni tot nu. Maar van uitstel kwam geen afstel."

De cursisten waren heel blij om elkaar even terug te zien en om hun getuigschrift officieel te mogen ontvangen van hun respectievelijke coördinator. Iedereen droeg een mondmasker, de nodige afstand werd bewaard en er was een heus coronaproof proclamatiepakket voorzien. "Dit alternatief verhindert dat cursisten blijven plakken", lachte Karolien Mondelaers van het postgraduaat HR.

"Ik ben heel fier op alle deelnemers", zegt algemeen directeur Ben Lambrechts. "Ik weet dat de meeste deelnemers deze studies combineren met een fulltime job en vaak ook nog een druk gezinsleven. Een goede motivatie en planning zijn dan een must. En toch zien we een stijging in onze inschrijvingscijfers van onze vervolgopleidingen omdat meer en meer mensen zich gaan bijscholen of herscholen in deze coronatijden."

Een aantal postgraduaten zijn al volzet, maar inschrijven voor de andere kan nog tot de start van het academiejaar 21 september 2020.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio