Aangeboden door Toerisme Kempen

Toerisme Kempen - Turnhout. © Mediahuis Connect

De – buiten smaakt alles beter – Kempen

Deze nazomer is buiten tafelen troef. En dat hoeft zeker niet altijd thuis of op restaurant te zijn. Een picknick in de natuur is zalig, maar dat kan ook in de stad! In Turnhout liggen alvast tal van mooie nieuwe picknickplekjes te wachten op goed gezelschap.

Wat dacht je van een picknick in het prachtige Begijnhof van Turnhout? Ssst … geniet van de stilte. Spreid je dekentje op het grasveld, of zet je aan een gloednieuwe picknicktafel in dit historische decor, gekroond tot Unesco-werelderfgoed. Je kan natuurlijk je eigen proviand meenemen, maar waarom het jezelf niet gemakkelijk maken? Reserveer vlakbij je picknickpakket: bij Amu bijvoorbeeld, of in bistro Begijnhof 65.

Bezoek op deze verstilde site meteen het Begijnhofmuseum dat de erfenis van de begijnen levend houdt. Die worden in stripverhalen soms voorgesteld als dames met een zwart habijt en een witte kap, maar het museum heeft veel boeiender verhalen te vertellen over deze verdwenen gemeenschap van dappere vrouwen.

Er zijn nog meer oases van rust in de stad te verkennen. Denk aan de verborgen stadstuin achter Café Chaos: De Lusthof. Een prachtige plek voor een picknick, en een tuinterras om zalig te onthaasten tussen de planten en kruiden, in het gezelschap van Kempense hoenen.


 

 © Toerisme Kempen

Een andere uiterst gezellige plek voor je picknick is het recent aangelegde Park Heizijdse Velden, aan de Turnhoutse stadsrand. Bestel een luxepicknickpakket boordevol lekkers uit de streek bij Het Veldekenshof. Doe je liever een terrasje? Deze horecazaak, gelegen in het park, serveert een gezonde ambachtelijke keuken.

In de Heizijdse Velden ligt ook de Stadsboerderij. Ga er met al je zintuigen op ontdekking in de vele tuinen. Zoals het een boerderij betaamt, biedt ze een thuis aan typisch Kempische hoevedieren, maar je bewondert er ook meer wriemelende diertjes. Voor kinderen valt er in het park nog meer leuks te beleven, want ze kunnen er ravotten op een avontuurlijke natuurspeeltuin én plonzen in de ondiepe speelvijver.

Aan het Park Heizijdse Velden passeren tal van fiets- en wandelroutes, een geknipte uitvalsbasis voor een tocht door de omgeving van Turnhout. Denk aan het schitterende Turnhouts Vennengebied.

Vind je kleine gelukjes in de Kempen!
Het wordt een erg bijzonder jaar. Positief nieuws in deze bizarre tijden: we (her)ontdekken met ons allen het genieten van kleine dingen. De zon op je huid op een strand, de wind in je haren op de fiets, je voeten in het water, lekker smikkelen en nippen van een koel drankje op een gezellig terras, ... Op een plek bezaaid met groene natuur om in te verdwalen, bossen om in te ravotten, pittoreske picknickspots en verrassende logeeradressen kan je vakantie al helemaal niet stuk. En een brok boeiende cultuur en historische sites om te verkennen maken je uitstappen compleet.

Je hoeft echt niet ver te gaan om zalige geluksmomentjes te beleven, want de Kempen hebben alles in huis voor een fantastische nazomer. Zet gewoon je agenda op vakantiemodus, plan je uitstapjes, en genieten maar! De Kempen helpen je alvast op weg. Ontdek hier jouw Kempen gelukje >>

Op zoek naar een verrassende uitstap of vakantieverblijf in de Kempen?
Laat je hier inspireren »