Aangeboden door Toerisme Kempen

Toerisme Kempen - Mol. © Mediahuis Connect

De – met de voetjes in het water – Kempen

Mol is een topbestemming. Denk aan zonnen op het witte strand en genieten aan het water van het Zilvermeer. Maar rond het meer kan je ook prachtige fietstochten maken en verpozen op verborgen plekjes bij het water.

Helemaal zen ... dat word je aan het Zilvermeer en de Kanaalplas in Mol, met water zover je blik reikt. Met de voeten in het water op een rustig plekje aan de Zilvermeerhaven Port Aventura, of op een ligbank onder een boom aan het water, terwijl je uitrust van een fantastische fietstocht. Want al kan je ook de wildste watersporten uitproberen op het meer, op de fiets is het in Mol net zo goed genieten geblazen.

Enkele uitgestippelde fietsroutes passeren de Zilvermeerhaven. Tussen knooppunten 14 en 50 fiets je volledig omgeven door water. Neem bijvoorbeeld een van de drie fietsroutes van de Fietslus Rondje Mol & Postel. Die starten in het centrum van de stad en voeren je naar de mooiste plekjes in de omgeving. Of schrijf je in voor de Smikkelroute van 45 km, de ultieme combinatie tussen fietsen en culinair genieten. Deze lekkere ontdekkingstocht, compleet met drie gangen op verschillende locaties, maakt een gezellig ritje langs de vakantieparken, kanalen, zandputten en de Abdij van Postel. Die prachtige site is uiteraard een tussenstop meer dan waard.


 

 © Toerisme Kempen

Aan Port Aventura vind je ook een trendy hotspot om even te verpozen: het Havencafé. Het terras is een van de allermooiste van de Kempen. Je kan er lunchen of uitgebreid dineren, of op het loungeterras genieten van een hapje en een koel drankje, terwijl je de plezierbootjes ziet dobberen in de haven, zeilers, surfers en kajakkers hun favoriete sport ziet beoefenen en nadien de zon ziet zakken over het meer. Zomers vakantiegevoel gegarandeerd!

En wat dacht je van een zalig gevoel van vrijheid? Ga met een privéboot het water van het Zilvermeer op! Met de Taxi Boat vaar je met maximaal 10 personen over het meer of op de omliggende kanalen. Je kan ook hapjes en drankjes reserveren, en geen nood: je krijgt er natuurlijk wél een schipper bij.

Vind je kleine gelukjes in de Kempen!
Het wordt een erg bijzonder jaar. Positief nieuws in deze bizarre tijden: we (her)ontdekken met ons allen het genieten van kleine dingen. De zon op je huid op een strand, de wind in je haren op de fiets, je voeten in het water, lekker smikkelen en nippen van een koel drankje op een gezellig terras, ... Op een plek bezaaid met groene natuur om in te verdwalen, bossen om in te ravotten, pittoreske picknickspots en verrassende logeeradressen kan je vakantie al helemaal niet stuk. En een brok boeiende cultuur en historische sites om te verkennen maken je uitstappen compleet.

Je hoeft echt niet ver te gaan om zalige geluksmomentjes te beleven, want de Kempen hebben alles in huis voor een fantastische nazomer. Zet gewoon je agenda op vakantiemodus, plan je uitstapjes, en genieten maar! De Kempen helpen je alvast op weg. Ontdek hier jouw Kempen gelukje >>

Op zoek naar een verrassende uitstap of vakantieverblijf in de Kempen?
Laat je hier inspireren »