Aangeboden door Toerisme Kempen

Toerisme Kempen - Kasterlee. © Mediahuis Connect

De – vervelen is verboden – Kempen

Om duinenzand tussen je tenen te voelen, hoef je zeker niet per se naar de kust af te zakken. In Kasterlee ligt een uitgestrekte duinenrug waar niet alleen wandelliefhebbers, maar ook kinderen met zin voor avontuur hun hartje kunnen ophalen.

Metershoge duinen vind je op de Kempense Heuvelrug, het grootste en meest markante reliëf van de regio. Dit is een overblijfsel van landduinen die ontstonden toen de zee zich terugtrok. De Kabouterberg in het centrum van Kasterlee en de hoogste duintop Hoge Mouw maken deel uit van dit gebied, met duinen en zandvlakten, sprookjesachtige bomen en uitgestrekte dennenbossen.

De uitgestrekte Kempense Heuvelrug staat ook wel bekend als de Slapende Reus. Die verbergt zich in het landschap en strekt zich uit van Kasterlee tot Lichtaart. Stippel je wandeling uit langs de wandelknooppunten, of volg in Kasterlee de rood of blauw bewegwijzerde wandelpaden in het gebied. Je ontdekt onderweg niet alleen de rijke geschiedenis van het gebied en tal van spannende verhalen, de duinenrug is bovendien een heerlijk speelterrein voor kinderen. Natuurlijk mag het kleine grut zich er lekker vuil maken in het zand, in de bomen klimmen of kampen bouwen. Twee zandvlaktes werden omgetoverd tot avontuurlijke speelzones die zich lieten inspireren door de prehistorie. Denk aan een archeologische zandbak, een ijzertijdklimboerderij, een zoektocht naar urnen en verborgen schatkisten. Avontuur gegarandeerd!


 

 © Toerisme Kempen

Honger gekregen? Een leuk horeca-adres in de buurt is het Koningsbos. Deze zaak serveert een prima keuken op een aangenaam terras, mét een speciale kinderkaart. Neen, hier voor de kleinsten geen kinderporties van de volwassenenkaart, maar wel een eigen volwaardig menu. Wat dacht je van een Toktokburger, een Cowboysteak of een cocktail Duivelskuil?

Logeertip: In de omgeving ligt vakantiewoning De Zwaluw, een uiterst kindvriendelijk logeeradres. Twee van de vier slaapkamers zijn ingericht in schitterende retro-caravans, de andere in een woonwagen en op een hooizolder. In de grote tuin maken een boomhut en een leuk terras het genieten compleet.

Vind je kleine gelukjes in de Kempen!
Het wordt een erg bijzonder jaar. Positief nieuws in deze bizarre tijden: we (her)ontdekken met ons allen het genieten van kleine dingen. De zon op je huid op een strand, de wind in je haren op de fiets, je voeten in het water, lekker smikkelen en nippen van een koel drankje op een gezellig terras, ... Op een plek bezaaid met groene natuur om in te verdwalen, bossen om in te ravotten, pittoreske picknickspots en verrassende logeeradressen kan je vakantie al helemaal niet stuk. En een brok boeiende cultuur en historische sites om te verkennen maken je uitstappen compleet.

Je hoeft echt niet ver te gaan om zalige geluksmomentjes te beleven, want de Kempen hebben alles in huis voor een fantastische nazomer. Zet gewoon je agenda op vakantiemodus, plan je uitstapjes, en genieten maar! De Kempen helpen je alvast op weg. Ontdek hier jouw Kempen gelukje >>

Op zoek naar een verrassende uitstap of vakantieverblijf in de Kempen?
Laat je hier inspireren »