Aangeboden door Toerisme Kempen

Toerisme Kempen - Hoogstraten. © Mediahuis Connect

De – mijn stappenteller is de tel kwijt – Kempen

Hoogstraten heeft veel meer in huis dan de befaamde heerlijke aardbeien. Je vindt er niet alleen de prachtige site van Wortel-Kolonie, maar ook verrassend ongerepte natuur om in te verdwalen, gezellige logeeradresjes en kidsproof terrasjes.

Het meest gekende natuurdomein in Hoogstraten is ongetwijfeld Wortel-Kolonie, een groene oase met een wel heel speciale geschiedenis. Maar een kleinere te ontdekken groene parel is Natuurgebied Den Rooy/Smisselbergen. Dit prachtige gebied van ruim 70 hectaren ligt op wandelafstand van het dorpscentrum van de Hoogstraatse deelgemeente Meerle.

Het bosrijke domein, beheerd door Natuurpunt, is nog vrij intact en heeft een bijzondere fauna en flora. Je kan er de zwarte specht of het zeldzame bonte dikkopje spotten. Dwars door het gebied stroomt de Heerlese loop. Aan de waterkant schitteren blauwe libellen. Schrik niet wanneer je denkt een slang te zien! Het is de compleet onschuldige hazelworm, een pootloze hagedis die tot 45 cm lang kan worden. Misschien ligt hij wel aan de basis van de bijnaam van de inwoners van Meerle: Mjeelse Pieren.


 

 © Toerisme Kempen

Ook voor kinderen loont een wandeling door het natuurgebied absoluut de moeite. Speciaal voor hen stippelde Natuurpunt een Kortebeentjespad uit, goed voor een leuke wandeling bezaaid met speelse elementen.

Zin in een terrasje na je wandeling? In het centrum van Meerle geniet je in het charmante, authentieke bier- en eetcafé De Posthoorn van frisse streekbieren. Op het terras is het zalig toeven.

Goed nieuws! Je hoeft nadien niet meer huiswaarts te rijden, want verscholen tussen de bomen in het natuurgebied tref je een stijlvol 19e-eeuws landhuis. Hierin is hotel Domein Den Rooy gevestigd, een geweldige plek om te logeren in alle rust. Tip: sta op tijd op en doe voor je ontbijt de ontwaken-van-het-bos-wandeling. En om naar uit te kijken: vanaf Pasen 2021 kan je hier ook logeren in het bos, in ‘dômes’ die je doen wegdromen onder de prachtige sterrenhemel van de Noorderkempen.

Vind je kleine gelukjes in de Kempen!
Het wordt een erg bijzonder jaar. Positief nieuws in deze bizarre tijden: we (her)ontdekken met ons allen het genieten van kleine dingen. De zon op je huid op een strand, de wind in je haren op de fiets, je voeten in het water, lekker smikkelen en nippen van een koel drankje op een gezellig terras, ... Op een plek bezaaid met groene natuur om in te verdwalen, bossen om in te ravotten, pittoreske picknickspots en verrassende logeeradressen kan je vakantie al helemaal niet stuk. En een brok boeiende cultuur en historische sites om te verkennen maken je uitstappen compleet.

Je hoeft echt niet ver te gaan om zalige geluksmomentjes te beleven, want de Kempen hebben alles in huis voor een fantastische nazomer. Zet gewoon je agenda op vakantiemodus, plan je uitstapjes, en genieten maar! De Kempen helpen je alvast op weg. Ontdek hier jouw Kempen gelukje >>

Op zoek naar een verrassende uitstap of vakantieverblijf in de Kempen?
Laat je hier inspireren »