Aangeboden door Toerisme Kempen

Toerisme Kempen - Herentals. © Mediahuis Connect

De – hier leerde opa mij roeien – Kempen

Een vakantie in eigen land, daar hoort waterrecreatie bij. Genieten langs, op of in het water. Kajakken of kanovaren doe je heus niet alleen in de Ardennen, want in de Antwerpse Kempen vormt de Kleine Nete in Herentals een prachtig peddelplekje. De stad heeft trouwens nog meer waterplezier in petto.

Door het hart van de Kempen meandert een van de zuiverste waterwegen in Vlaanderen: de Kleine Nete. Dit schilderachtige riviertje met zijn rijke planten- en dierenwereld is goed voor een voortkabbelende maar fascinerende tocht door een idyllisch brokje natuur. Vertrekplaats voor je kano- en kajaktochten is De Hut in het Spaanshofpark, met een mooi terras en speeltuin. Hier verhuurt De Waterral kano’s en kajaks. Op eigen houtje peddel je over het water met kompas en stafkaart. Maar je kan ook een vlottentocht op de Nete maken. Een heel avontuur, nog leuker wanneer je dat vlot eerst zelf moet bouwen.


 

 © Toerisme Kempen

Meer waterfun? Dat staat centraal in de binnen- en buitenzwembaden van het Netepark. Naast een recreatiebad met glijbanen is er een kidsproof plonsbad met waterspeeltuin voor de kleinsten. Check vooraf wel de meest recente regels m.b.t. COVID-19. Naast plonzen in het water kunnen kinderen op het domein ook minigolven, ravotten in een avontuurlijke speeltuin, of zich uitleven op een BMX-parcours.

Hidrodoe is een interactief waterdoecentrum dat zeker een bezoek waard is voor jong en oud. Je komt er alles te weten over de wondere waterwereld. Water door de eeuwen heen, wat betekent dit? Hoe kunnen we milieubewust omgaan met water? Hier mag je alles aanraken en zelf experimenteren. Lanceer bijvoorbeeld een waterstofraket ... En wees gerust, nat worden mag!

Herentals wordt omringd door natuur. Zo is de Kempense Heuvelrug, een oude duinengordel die zich uitstrekt over meerdere gemeenten, een schitterende wandelplek. Beklim daar zeker ook de Toeristentoren. Eens boven zal de oorverdovende stilte je verrassen. Bij helder weer aanschouw je prachtige groene panorama's en ruim 100 kerktorens. Kreeg je dorst na je beklimming? Op wandelafstand van de Toeristentoren is het oergezellige café De Kluis een vaste waarde voor een hapje en een drankje. Je kan je zelfs opfrissen in de douches!

Vind je kleine gelukjes in de Kempen!
Het wordt een erg bijzonder jaar. Positief nieuws in deze bizarre tijden: we (her)ontdekken met ons allen het genieten van kleine dingen. De zon op je huid op een strand, de wind in je haren op de fiets, je voeten in het water, lekker smikkelen en nippen van een koel drankje op een gezellig terras, ... Op een plek bezaaid met groene natuur om in te verdwalen, bossen om in te ravotten, pittoreske picknickspots en verrassende logeeradressen kan je vakantie al helemaal niet stuk. En een brok boeiende cultuur en historische sites om te verkennen maken je uitstappen compleet.

Je hoeft echt niet ver te gaan om zalige geluksmomentjes te beleven, want de Kempen hebben alles in huis voor een fantastische nazomer. Zet gewoon je agenda op vakantiemodus, plan je uitstapjes, en genieten maar! De Kempen helpen je alvast op weg. Ontdek hier jouw Kempen gelukje >>

Op zoek naar een verrassende uitstap of vakantieverblijf in de Kempen?
Laat je hier inspireren »