Aangeboden door Toerisme Kempen

Toerisme Kempen - Geel. © Mediahuis Connect

De – cultuur om van te smullen – Kempen

Wie Geel zegt, denkt aan zorg. Je ontdekt het verhaal hiervan op een nieuwe wandelroute langs boeiende plekken in de stad, zoals het Gasthuismuseum. In en rond Geel valt nog veel meer te beleven: wandelplezier voor groot en klein, een stevige brok cultuur én lekkers, zoals het Geels hartje.

Geel en zorg zijn nauw verweven, en dat is het ontdekken meer dan waard. Wist je dat er in Geel menselijke botten in de Sint-Dimpnakerk worden bewaard als relieken van de patroonheilige van de stad? En dat er in 1950 heel wat kinderen met de naam Dimpna zijn geboren op vraag van het stadsbestuur? De nagelnieuwe wandelgids In de voetsporen van Dimpna neemt je mee langs de bijzonderste plekjes die de stad onlosmakelijk verbinden met haar patroonheilige Sint-Dimpna en met de geschiedenis van de Geelse zorg. Eeuwenoude kerken, gebouwen met een verrassende geschiedenis, nostalgische plekken en kleinschalig erfgoed passeren de revue tijdens deze wandeling door het centrum van Geel.

Niet te missen op deze ontdekkingstocht is het Gasthuismuseum. Dit belevingsmuseum, ingericht in een voormalig gasthuis, is de uitgelezen plek om kennis te maken met het dagelijkse leven van de gasthuiszusters uit de 17e eeuw. En dat is ook boeiend voor de jongsten, want in het aangepaste kinderparcours gaan kinderen op zoek naar een moordenaar of spelen een smartphonegame over de Dimpna-legende.


 

 © Toerisme Kempen

Tijdens een bezoek aan Geel kan je ook niet voorbijgaan aan hét koekje van deze stad: het Geels hartje, overheerlijk en goed voor wat extra energie tijdens een wandeling of fietstocht.

Meer wandelplezier buiten de stad vind je in de prachtige natuur die haar omringt. In Geel-Bel liggen metershoge zandduinen, een ideale plek om te verpozen in de natuur terwijl je kinderen ravotten in de speelzone. Of verken de omgeving van Geel met je stalen ros. Trap over de Prinsenroute van 44 km of neem de Prinsjesroute, een kortere kinderlus van 26 km. Beide brengen je langs fraaie natuur zoals de Dekshoevevijver, het Provinciaal Groendomein Prinsenpark en de Kabouterberg.

Vind je kleine gelukjes in de Kempen!
Het wordt een erg bijzonder jaar. Positief nieuws in deze bizarre tijden: we (her)ontdekken met ons allen het genieten van kleine dingen. De zon op je huid op een strand, de wind in je haren op de fiets, je voeten in het water, lekker smikkelen en nippen van een koel drankje op een gezellig terras, ... Op een plek bezaaid met groene natuur om in te verdwalen, bossen om in te ravotten, pittoreske picknickspots en verrassende logeeradressen kan je vakantie al helemaal niet stuk. En een brok boeiende cultuur en historische sites om te verkennen maken je uitstappen compleet.

Je hoeft echt niet ver te gaan om zalige geluksmomentjes te beleven, want de Kempen hebben alles in huis voor een fantastische nazomer. Zet gewoon je agenda op vakantiemodus, plan je uitstapjes, en genieten maar! De Kempen helpen je alvast op weg. Ontdek hier jouw Kempen gelukje >>

Op zoek naar een verrassende uitstap of vakantieverblijf in de Kempen?
Laat je hier inspireren »