Aangeboden door Toerisme Kempen

Toerisme Kempen - Brasschaat. © Mediahuis Connect

De – mama wij zijn nog niet moe – Kempen

Naar het park? Dat klinkt misschien niet als het grootste avontuur, maar in het Gemeentepark van Brasschaat spendeer je met gemak een hele dag zonder je een minuut te vervelen. En dat is nog maar één van de redenen voor een uitstapje naar deze veelzijdige gemeente.

Laat zijn naam je niet afschrikken. Het beboste Gemeentepark heeft behoorlijk wat in zijn mars. Zo telt het uitgestrekte domein zalige zonne- en speelweiden, een schilderachtige vijver, statige dreven, spetterende fonteinen, kronkelende wandelwegen, een imposant kasteel, een rozentuin, een vijver en nog veel meer.

Het Gemeentepark van Brasschaat, dat maar liefst 207 voetbalvelden groot is, werd niet voor niks als eerste uitgeroepen tot Vlaams erfgoedlandschap. Je flaneert er tussen een gevarieerd decor met bomen van soms honderden jaren oud en ontdekt tegelijk architecturale pareltjes met een rijke geschiedenis. Zo pronkt niet alleen het Kasteel van Brasschaat in het park, maar zijn ook brasserie De Hemelhoeve en het vroegere jachtpaviljoentje De Peperbus te ontdekken bouwwerken.


 

 © Toerisme Kempen

Zoals het een park betaamt, nodigt het Gemeentepark uit tot wandelen, fietsen, luieren en genieten in het groen. Een uitgestippelde wandelroute van zo’n 4 km is ook voor kinderbeentjes geknipt. Of stippel zelf je wandelroute op maat uit met de knooppunten in het park en het aangrenzende natuurdomein Peerdsbos. Neem vooral je tijd en rust onderweg uit op de vele banken en picknickplaatsen. Voor het kasteel aan de fonteinen of op het grote grasveld met zicht op het water bijvoorbeeld. Je kleintjes kunnen hertjes en andere dieren spotten of ravotten in een van de speeltuinen.

Maar er is meer. Op de pittoreske vijver roei je nog in heuse houten bootjes langs het romantische Boothuisje, en er is een uitgebreid minigolfterrein. Je kan het park ook met de fiets verkennen, want de fietsknooppunten 32 en 33 lopen erdoor. Een frisse duik neem je in het binnenzwembad in het park. Bekijk wel eerst de meest recente maatregelen in verband met COVID-19.

Bij een dagje uit kan een terrasje in de zon zeker niet ontbreken. Ook die zijn er te over in het Gemeentepark. Hemelhof, Hemelhoeve, Kiekenbos, Brasserie Sportoase, Boothuisje, De Melkerij, ... keuze genoeg. Maak er meteen een weekendje van, want zelfs om te overnachten hoef je het park niet uit. Je vindt er een camperplaats, vakantiewoningen en een groepsverblijf.

Vind je kleine gelukjes in de Kempen!
Het wordt een erg bijzonder jaar. Positief nieuws in deze bizarre tijden: we (her)ontdekken met ons allen het genieten van kleine dingen. De zon op je huid op een strand, de wind in je haren op de fiets, je voeten in het water, lekker smikkelen en nippen van een koel drankje op een gezellig terras, ... Op een plek bezaaid met groene natuur om in te verdwalen, bossen om in te ravotten, pittoreske picknickspots en verrassende logeeradressen kan je vakantie al helemaal niet stuk. En een brok boeiende cultuur en historische sites om te verkennen maken je uitstappen compleet.

Je hoeft echt niet ver te gaan om zalige geluksmomentjes te beleven, want de Kempen hebben alles in huis voor een fantastische nazomer. Zet gewoon je agenda op vakantiemodus, plan je uitstapjes, en genieten maar! De Kempen helpen je alvast op weg. Ontdek hier jouw Kempen gelukje >>

Op zoek naar een verrassende uitstap of vakantieverblijf in de Kempen?
Laat je hier inspireren »