Vlaggendansgroep Symbolica is op zoek naar nieuwe leden

Print
Genk - Vlaggendansgroep Symbolica vzw is een jeugdige jongensvereniging die een unieke en hedendaagse dans met vlaggen brengt. De groep bestaat uit een vijftigtal jongens tussen 11 en 18 jaar oud. Het ontstaan van de groep dateert al van 1969 aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Genk en de groep is nog altijd aan de school verbonden.

Om de twee jaar schuiven de groepen een plaatsje op, net zoals dit jaar het geval was. Op dit moment zijn ze nog steeds op zoek naar enthousiaste jongens uit het 5e en 6e leerjaar (11 en 12 jaar oud) die de groep willen versterken. Maar wat doen ze dan net bij Symbolica? Ze repeterenwekelijks op zaterdag. Voor de nieuwe groep zal dat van 17u tot 18u zijn. De repetities vinden plaats in Zaal Bret in Genk. Daarenboven vragen ze bij Symbolica geen lidgeld om je aan te sluiten bij de groep. Naast repeteren doen ze natuurlijk ook nog andere activiteiten. Ze brachten al meermaals een avondvullend programma in de Grote Zaal van C-mine maar ze treden ook op in het buitenland. Zo gaan ze elke zomer op tournee in Europa. In de laatste jaren bezochten ze Italië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Polen. Ook trekken ze om de zeven jaar naar de Verenigde Staten voor drie weken. Ze bezoeken steden zoals New York, Chicago, Washington D.C. en trekken door de staat Michigan. De laatste keer dat ze in de VS vertoefden was in 2018. Dat betekent dat ze in 2025 opnieuw de oversteek naar de VS zullen maken. Tot slot organiseren ze ook nog tal van andere evenementen zoals hun restaurantweekend en nemen ze deel aan Genk On Stage en de Heidefeesten.

Inschrijven om een repetitie bij te wonen kan via hun website symbolica.be/inschrijvingen.

Nog niet helemaal overtuigd? Kijk dan zeker eens via onderstaande link naar de aftermovie van hun laatste show in 2019 ter ere van hun 50- jarig bestaan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio