©  BELGA

Greet Minnen moet in enkelspel meteen koffers pakken op WTA-toernooi Istanboel

Greet Minnen (WTA 107) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde (achtste finales) van het WTA-toernooi in Istanboel (gravel/202.250 dollar).

De 24-jarige Minnen verloor in de eerste ronde tegen de Tsjechische kwalificatiespeelster Tereza Martincova (WTA 136) in twee sets: 7-6 (7/5) en 6-3. De partij duurde 1 uur en 52 minuten.

Alison Van Uytvanck (WTA 60) plaatste zich eerder op de dag wel voor de tweede ronde in de Turkse grootstad. De 26-jarige Grimbergse, het zesde reekshoofd, versloeg in haar eerste ronde de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 85) na één uur en veertien minuten tennis in twee sets (6-3 en 6-4). In de tweede ronde treft Van Uytvanck de Montenegrijnse Danka Kovinic (WTA 92). Zij versloeg de Oekraïense Katerina Bondarenko (WTA 349) in 7-5 en 6-2.

Minnen en Van Uytvanck zijn in Istanboel ook nog aan zet in de tweede ronde (kwartfinales) in het dubbelspel. De Belgische tandem treft daarin de Amerikaanse Kaitlyn Christian en Mexicaanse Giuliana Olmos, die het derde reekshoofd vormen.