Tuin- en plantendagen in kasteel Hex

Tuin- en plantendagen in kasteel Hex

Foto: Kasteel Hex

Heers -

Het kasteel Hex in deelgemeente Heks opent dit weekend de poorten weer voor het grote publiek tijdens de jaarlijkse tuindagen.

Liefhebbers van tuin, horticultuur en natuur kunnen van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september tussen 10 en 17 uur bijzondere planten ontdekken en bij kwekers en specialisten om advies gaan. Op het programma staan demonstraties, wandelingen en informatiesessies over onder meer voedselveiligheid, nuttige insecten, biodiversiteit, bijen en bijenplanten, kringlooptuinieren en de gezondheid van de bodem.

De toegang aan de kassa bedraagt 11 euro, in voorverkoop betaal je 9,5 euro voor een ticket. Door de regelgeving in verband met Covid-19 is de aankoop in voorverkoop aanbevolen. Hiervoor ga je naar www.hex.be/tickets-tuindagen-september-2020 en koop je een ticket voor een specifiek tijdslot. Het bezoek aan de plantenbeurs is beperkt tot twee uur, daarna kun je nog wandelen in de historische tuinen en het park. Kinderen tot 12 jaar en inwoners van Heers mogen gratis binnen. Om van deze korting te kunnen genieten, moet je een ticket aanmaken met als paswoord HEX2020WELCOME. Je ontvangt een mail met QR-code voor elk gratis ticket. Je QR-code is wel enkel geldig op vertoon van je identiteitskaart.

Frank Missotten


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio