Joris Brys, Jonas Van Geel en Michèle Cuvelier: de ene na de andere BV blijkt besmet met corona. © rr 

Corona in BV-land: “Joris Brys, Jonas Van Geel en Michèle Cuvelier besmet”

Michèle Cuvelier, een van de twee presentatoren van Studio Brussel die de voorbije dagen wel nog in de ether was nadat alle medewerkers van de zender in quarantaine zitten, ligt ziek in bed. De resultaten van de coronatest moeten nog binnenkomen. Haar collega Joris Brys testte al positief, en ook Jonas Van Geel zou corona hebben.

Luisteraars van Studio Brussel werden vanochtend niet wakker met Michèle Cuvelier, maar met Fien Germijns. “Michèle ligt ziek in bed met het coronavirus”, zei haar Radio 1-collega Xavier Taveirne daarover in “De Ochtend”. VRT-woorvoerder Hans Van Goethem bevestigt dat Cuvelier ziek is, maar het is nog afwachten of het effectief om een coronabesmetting gaat. “Michèle voelde zich vanochtend ziek en was niet in staat het ochtendblok op Studio Brussel te presenteren. Ze legde eerder al een negatieve coronatest af, maar nu volgt er dus een nieuwe test. Het is dan ook nog afwachten op het resultaat.”

Lief was al besmet

Zondagavond maakte Studio Brussel bekend dat alle medewerkers in quarantaine geplaatst worden en zich moeten laten testen, nadat twee medewerkers positief getest hadden op het virus. Het gaat in totaal om een 50-tal medewerkers. Maandag kwam daar nog een derde bevestigde besmetting bij. “De medewerkers zitten nog steeds in quarantaine, het is nog afwachten naar de resultaten van hun tweede test”, voegt Van Goethem daar nog aan toe.

De laatste dagen presenteerde Michèle Cuvelier het ochtendblok van in haar living. Haar lief, die ook bij Studio Brussel werkt, testte eerder positief op het virus. “Mijn eerste test was wel negatief. Ik moet dus afstand houden. En dat terwijl ik radio maak in mijn woonkamer. Het is een gekke en knullige situatie, maar het is wel de meest eerlijke radio die we kunnen maken”, zei ze hier enkele dagen geleden al over.

Wat een jaar

Ook Jonas Van Geel (35) is besmet met het coronavirus. Daarom zijn de opnames van het programma ‘Wat een jaar’ op de lange baan geschoven. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“De opname van ‘Wat een jaar’ die woensdag gepland stond, wordt uitgesteld naar een latere datum. De start van het nieuwe seizoen van Wat een jaar komt niet in gedrang”, klinkt het bij VTM. Ook co-presentatoren Nathalie Meskens (38) en Jonas Van Geel (35) staan dus tijdelijk op non-actief.

“Ook de opnames van andere programma’s kunnen gewoon plaatsvinden”, zegt woordvoerder Sara Vercauteren. “Koen Wauters is bezig aan het nieuwe kookprogramma ‘Snackmasters’, en dat gaat door zoals gepland. ‘Veel tamtam’, de show van Jonas Van Geel, was op voorhand al ingeblikt. Er verandert dus niets aan onze programmatie.”

Studio Brusselpresentator en VIER-schermgezicht Joris Brys liet eerder al weten dat hij positief had getest. “Vorige week testte ik positief op corona en dat was even schrikken. Corona is geen lachertje, volg dus zeker goed de regels”, voegde hij er nog aan toe.(thv)

Michèle Cuvelier presenteerde de laatste dagen vanuit haar living.