September kunstexpo bij Global Art in Tongeren

Print
Tongeren - Unieke pasteltekeningen, schilderijen, sculpturen en juwelen zorgen deze maand voor een expo vol afwisseling. Iedere woensdagnamiddag, donderdagvoormiddag en zaterdagnamiddag geopend.

Pasteltekeningen met als ondergrond oude vintage behangpapier, Leen Vereecken exposeert haar vrouwenportretten met verve. Leen werkt speels met zachte kleuren in één formaat, wat zorgt voor een harmonieus geheel waarin veel gevoel naar voren komt. Van jongs af aan heeft Leen haar interesse in tekenen en schilderen verder ontwikkeld, wat zich uit in krachtige kunstwerken.

Filiberto Montesinos stelt zijn bloemen in pastelkleuren op groot formaat tentoon. Met een zandkorrel in de olieverf en veel geduld zorgt Filiberto voor unieke tijdloze kunstwerken. Liliane Bourgeois toont dan weer haar dames op doek, verwerkt in architectuur, waarbij trappen en viaducten een grote rol spelen. Meer vrouwen, sensueel weergegeven, zijn van Carine Schommers. In mooie warme kleuren weet Carine het lichaam van de vrouw, speels en teder op doek te zetten.

Serge Hendriks geeft sfeervol in contrasterende kleuren de natuur weer in zijn schilderijen. Serge zijn werk leunt aan bij het impressionisme, eerder dan het abstracte. Serge Ledoux , sinds kind al aangetrokken door het tekenen, houdt van een variatie van onderwerpen in een figuratieve stijl. Zijn stadsgezichten zijn hedendaags in een mooi kleurenpalet , een droeve clown zet het een puntje op de 'i'. 

Ook deze maand is er veel aandacht ook voor sculpturen in keramiek, brons en résin, hars. Béatrice Michaux exposeert haar sculpturen in résin, hars, en brons met meisjes in de hoofdrol. Ze brengt lieflijke, maar ook sterke, soms ontdeugende portretten in beeld. Edouard David heeft voor deze expo zijn sculpturen in keramiek, raku, gecombineerd met glas en hout, meegebracht. Lou Schoonbrood toont zijn jongleur en enkele dieren in brons. Prachtige kunstwerken van Lou die met bronsstaven en een brander ontstaan , ietsjes ruwer in opmaak maar verfijnd in polijsten; wat zorgt voor moderne eigentijdse kunstwerken.

Bjornoart toont vergeten groenten en fruit op groot formaat op doek, maar ook speelse zwembroeken worden in het water ondergedompeld. Ook de kunstige unieke artflessen van Bjornoart, gevuld met gin, rum en meer zijn te zien op deze expositie. Jabert laat taferelen van het alledaagse leven stralen op zijn doeken, waarbij in dikke lagen gewerkt wordt. Een wandtapijt van liefst 4m breedte met een dappere strijdster kan je ook bekijken op deze expo, Tinne Vereeck laat ons zien dat werken op groot formaat voor haar al lang geen uitdaging meer is.

In permanentie ook werk van Glassart Petrico, Johan Briers, Roland Menten , Theo en Marijke Cloes . Wie op zoek is naar kunstige mondmaskers, vindt vanaf deze maand zeker ook zijn gading bij Global Art, waar schilderijen van Marijke en Theo Cloes voor inspiratie gezorgd hebben.

Deze expo is iedere woensdagnamiddag, donderdagvoormiddag en zaterdagnamiddag vrij te bezoeken Maastrichterstraat 40 in Tongeren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio