US OPEN. Zverev voorbij Coric naar halve finales, Carreno Busta verslaat Goffin-killer Shapovalov in slopende vijfsetter

Print
US OPEN. Zverev voorbij Coric naar halve finales, Carreno Busta verslaat Goffin-killer Shapovalov in slopende vijfsetter

Foto: AP

De Duitser Alexander Zverev (ATP 7) heeft zich dinsdag geplaatst voor de halve finales van de US Open. Het vijfde reekshoofd versloeg de Kroaat Borna Coric (ATP 32) op Flushing Meadows in vier sets: 1-6, 7-6 (7/5), 7-6 (7/1) en 6-3.

De 23-jarige Zverev, die het begin dit jaar tot de laatste vier op de Australian Open schopte, staat voor het eerst in de halve finales in New York.

Pablo Carreno Busta (ATP 27) heeft dinsdagnacht de halve finales bereikt van de US Open. De 29-jarige Spanjaard versloeg in een lange vijfsetter de Canadees Denis Shapovalov (ATP 17), die in de vierde ronde nog te sterk was voor onze landgenoot David Goffin (ATP 10). Het werd 3-6, 7-6 (7/5), 7-6 (7/4), 0-6 en 6-4.

Carreno Busta kreeg een ‘vrije doorgang’ naar de kwartfinales in New York nadat zijn tegenstander Novak Djokovic (ATP 1) in de vorige ronde werd gediskwalificeerd in de eerste set van de partij wegens wangedrag op de baan. De Serviër raakte uit pure frustratie met een wilde slag een lijnrechter op haar hals nadat hij zijn service had ingeleverd.

De lange partij van Carreno Busta tegen Shapovalov draaide uit op een beslissende vijfde set, nadat de Spanjaard na een break achterstand de vierde set had opgegeven. Na ruim vier uur spelen kreeg Carreno Busta zijn eerste matchpunt en sloeg meteen toe. Hij neemt het nu in de halve finale op tegen de Duitser Alexander Zverev (ATP 7).

“Ik heb mezelf verwoest, wat een uitputtingsslag”, zei Carreno Busta na de partij. “Maar ik ben heel gelukkig dat ik deze ‘clash’ heb gewonnen. Het is ongelooflijk dat ik nu bij de laatste vier zit. We hebben allemaal een moeilijke periode achter de rug. Samen met mijn coach heb ik tijdens de lockdown gelukkig heel veel kunnen trainen en werken aan mijn vorm. Daarbij kwam dat ik misschien net iets meer geluk had dan mijn tegenstander.”