Toneelvereniging Nuit Blanche start jeugdwerking

Print
Toneelvereniging Nuit Blanche start jeugdwerking

Foto: Toneelvereniging Nuit Blanche

Lommel - De Lommelse toneelvereniging Nuit Blanche heeft groot nieuws: ze beginnen naast hun reeds bestaande werking voor (jong)volwassenen nu ook een heuse jeugdwerking.

Er is in Lommel al een tijdje geen toneelvereniging meer die een jeugdafdeling heeft en de groep kijkt uit naar deze uitdaging. Over de opstart is lang nagedacht, want werken met kinderen vergt toch een andere aanpak dan werken met volwassenen. Maar met Hanne (36) en Katy (36) aan het roer van de nieuwe werking, twee lesgevers met heel wat toneelervaring en een achtergrond binnen vorming en educatie, zijn ze er zeker klaar voor. Afgelopen weekend begonnen de inschrijvingen en de eerste aanmeldingen zijn een feit, iets waar Nuit Blanche alvast blij mee is, want dat betekent in ieder geval dat er voor jongeren die graag toneel wil spelen een leemte wordt opgevuld.

Nuit Blanche is alleszins geen onbekende binnen het Lommelse culturele landschap. De groep bestaat sinds 2004 en de leden brachten de afgelopen jaren steeds een avondvoorstelling in CC De Adelberg. Wie kleine kinderen heeft, is de afgelopen jaren wellicht al eens naar één van hun familievoorstellingen gaan kijken of bezocht hen misschien recent nog op het vertelparadijs in samenwerking met de bibliotheek, waar ze een combinatie van toneel en poppenkast brachten.

Half september starten de twee nieuwe subwerkingen. Kinderen en tieners met interesse in theater kunnen nog inschrijven. Voor het geboortejaar 2011-2009 zijn er 10 plaatsen voorzien. Voor het geboortejaar 2008-2005 zijn er dan weer 12 plaatsen. Alle info is terug te vinden op hun website: toneelnuitblanche.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio