©  Photo News

Dit droegen de sterren op de rode loper van het filmfestival van Venetië

Arriveren met een mondmasker op én op de rode loper in vol ornaat zonder masker en publiek poseren voor de aanwezige fotografen. Ook voor de sterren die op de openingsavond van het filmfestival van Venetië in de spotlights kwamen te staan, was het ongetwijfeld even wennen. Een overzichtje van de bekendste aanwezigen en hun outfits.

VVA

De 77ste editie van het filmfestival van Venetië is één van de eerste, grote culturele evenementen die opnieuw plaatsvinden na de uitbraak van het coronavirus. En daar horen uiteraard flink wat veiligheidsmaatregelen bij, zoals het verplicht dragen van mondmaskers, temperatuurcontroles, social distancing en een muur rond de rode loper om het publiek op afstand te houden. Desondanks trokken de sterren hun mooiste outfits uit de kast en poseerden ze met een brede glimlach naar de aanwezige fotografen. De opkomst was wel eerder bescheiden.

Actrice Kate Blanchett mocht dit jaar aantreden als juryvoorzitster en trok voor de gelegenheid een lange, glanzende capejurk van Esteban Cortaza aan.

 

 ©  Photo News

Ook Tilda Swinton kon moeilijk uit Venetië wegblijven. De Britse actrice zal er deze week de ‘2020 Lifetime Achievement Award’ in ontvangst mogen nemen. Voor de openingsavond verscheen ze van kop tot teen in Chanel.

 

 ©  Photo News

Het model Taylor Hill werd bij aankomst met een mondmasker gefotografeerd, dat matchte met het stofje van haar zwierige jurk met paisleyprint van Etro.

 

De Italiaanse zangeres Elodie Di Patrizi, in haar thuisland professioneel bekend als simpelweg Elodie, ging voor een opvallende, zilverkleurige jurk van een vrouwelijke landgenote, namelijk Donatella Versace.

 

 ©  Photo News

Acteur Matt Dillon nam de Italiaanse actrice Roberta Mastromichele mee op sleeptouw op de rode loper. Dat deed hij in een stijlvol, zwart maatpak, waardoor de sobere jurk van de actrice een beetje in het niet valt.

 

 ©  Photo News

Ook moderoyalty mag op het filmfestival natuurlijk niet ontbreken. Gaia Trussardi wordt vergezeld door acteur Adriano Giannini in een zwart maatpak, terwijl de ontwerpster koos voor een crèmekleurige jurk met strass.

 

 ©  Photo News

Niet te missen