©  AP

Lionel Messi mist ook tweede training bij FC Barcelona, fikse boete dreigt

FC Barcelona heeft dinsdag een tweede keer onder nieuwe coach Ronald Koeman getraind en voor de tweede keer deed het dat zonder sterspeler Lionel Messi. Dezelfde negentien spelers als maandag stonden op het veld. Messi miste eerder zondag al de medische testen bij de club en maandag de eerste training. Indien hij woensdag ook de derde training van de Catalanen mist, dreigt een fikse boete.

rahe

Bij een derde afwezigheid van training kan Messi volgens de Spaanse wet immers beschuldigd worden van contractbreuk. Barcelona kan de speler dan een boete opleggen van 25 procent van zijn maandelijks salaris.

Lionel Messi liet Barcelona een week geleden weten dat hij de club wou verlaten. De Argentijn hoopte op een gratis transfer, maar dat werd al door La Liga van tafel geveegd. De opstapclausule van 700 miljoen euro in zijn contract blijft geldig. Messi heeft nog een contract bij de Blaugrana tot volgende zomer.

De sterspeler van Barça meent blijkbaar dat indien hij de voorbereiding zou starten met Barcelona dat zijn status als vrije speler zou tegenspreken. Daarom blinkt hij voorlopig uit in afwezigheid. De Argentijn werd de voorbije dagen vooral gelinkt aan het Manchester City van Kevin De Bruyne, met zijn ex-coach Pep Guardiola aan het roer.

LEES OOK (N+). Column Dijkshoorn: “Messi en De Bruyne kunnen alle opportunistische gekte uit het voetbal blazen, maar ze doen het tegenovergestelde”