LA Lakers en Milwaukee Bucks stoten door in NBA-play-offs

Print
LA Lakers en Milwaukee Bucks stoten door in NBA-play-offs

Foto: AFP

De Los Angeles Lakers en de Milwaukee Bucks hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de NBA. Na een onderbreking van drie dagen wegens protest tegen het politiegeweld in de VS, behaalden beide topteams zaterdagavond in de NBA-bubbel in Orlando de vereiste vierde overwinning in hun openingsronde.

De Lakers klopten Portland in hun vijfde onderlinge duel met 131-122. Anthony Davis blonk uit met 43 punten en negen rebounds. Ook LeBron James was op de afspraak met 36 punten, tien assists en tien rebounds (een triple-double). Bij de Trail Blazers kwam CJ McCollum eveneens tot 36 punten.

In de halve finale van de Western Conference spelen de Lakers tegen Houston of Oklahoma City. De Rockets wonnen zaterdagavond onder aanvoering van James Harden (31 punten) met 114-80 van de Thunder en leiden met 3-2.

Milwaukee boekte een ticket voor de halve finales van de Eastern Conference door met 118-104 te winnen van Orlando. De Griekse vedette Giannis Antetokounmpo toonde opnieuw zijn klasse met 28 punten en zeventien rebounds.

De Bucks treffen in de volgende ronde Miami, dat al eerder Indiana uitschakelde met 4-0.