Carlos Derutter schiet zich tot koning in Duras

Print

Duras

Sint-Truiden - Ondanks corona had zaterdag 15 augustus het koningschieten op hoge wip plaats bij de Sint-Sebastiaansgilde Duras.

Na een toespraak door de hoofdman en de officiële inhuldiging van de gerestaureerde hoge wip kon er onder veilige coronanormen om 14.30 uur gestart worden met het koningschieten.
De aftredende koning Wim Stassart mocht de schieting openen met drie beurten, hierna was het de beurt aan de 14 andere enthousiaste leden. Na drie aftastende ronden was het in de vierde ronde al prijs: Carlos Derutter haalde de oppergaai naar beneden met een schuine voltreffer. Zelf was hij zeer onder de indruk van de geleverde prestatie. De vele felicitaties nam hij graag vanop afstand in ontvangst.
Na een kleine pauze kon er dan gestart worden op volle hoge wip. Om 19.44 uur waren alle vogels naar beneden gehaald met als volgend resultaat: hoofdvogel Bart Vandevelde, zijde Rohnny Michiels en Joseph Istas, kal Godelieve Schils en Wim Stassart en de laatste kleine vogel Carlos Derutter.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio