© rr

Meghan Markle geeft interview tussen haar honden: “Blij weer thuis te zijn voor zoveel redenen”

Meghan Markle (39) heeft het naar haar zin in Los Angeles. Dat heeft ze beklemtoond in een nieuw interview met de Amerikaanse journaliste en feministe Gloria Steinem (86), waarvoor de twee plaatsnamen in een tuin.

vwh

De twee vrouwen gingen voor een ‘historic backyard chat’ op houten stoelen aan de tuintafel zitten. In het gesprek, waarbij beide dames vragen aan elkaar stelden, ging het onder meer over het belang van jonge vrouwen die naar het stemhokje trekken tijdens de volgende presidentsverkiezingen.

“Mensen vergeten hoe hard vrouwen zoals hen hebben gevochten om gewoon te staan waar we nu staan”, zei Meghan. “Als je niet stemt, besta je niet”, antwoordde Steinem, terwijl Meghan instemmend knikte. “Het is de enige plek waar we allemaal gelijk zijn, het stemhokje”, aldus de voormalige actrice.

Verder vingen we ook een glimp op van het privéleven van Meghan en prins Harry. Van hun honden – beagle Guy en labrador Pula – om precies te zijn. De honden verschenen plots in de zwart-witvideo. “Ze willen in beeld komen”, zei Meghan.

Steinem nam ook de tijd om haar welkom te wensen thuis. “Ik ben zo blij dat je thuis bent”, zei Steinem. “Dankjewel. Ik ook, om een aantal redenen”, reageerde Meghan.

Het interview dateert van vorige maand en werd gefilmd voor Makers Women, een vrouwenemancipatieplatform dat de Q&A woensdag volledig zal vrijgeven.

Nieuwe naam

Er is nog nieuws over de hertog en de hertogin van Sussex. Ze hebben volgens The Daily Mail een officiële naam voor hun nieuwe liefdadigheidsorganisatie gevonden. Die zal MWX Foundation heten, wat een afkorting kan zijn voor ‘Markle Windsor Foundation’. De merknaam werd volgens de krant op 5 augustus geregistreerd.

Het was voor Markle en prins Harry even zoeken naar een nieuwe naam nadat bekendraakte dat ze geen patent mochten nemen op ‘Sussex Royal The Foundation of the Duke and Duchess of Sussex’. Hun tweede suggestie ‘Archewell’ kwam er ook niet door.

Die aanvraag zou geweigerd zijn omdat het document niet ondertekend werd door het koppel. Ook de bijhorende rekening zou niet betaald zijn. Dat schreef ‘The Sun’ op basis van documenten, die de krant kon inkijken. Het papierwerk, dat op 3 maart werd ingediend bij het ‘Amerikaanse Patent and Trademark Office’ (USPTO) was naar verluidt ook onvolledig en vaag.

Niet te missen