©  AP

Zelfs de snelste man op aarde ontsnapt er niet aan: Usain Bolt test positief op corona

Volgens berichten uit Jamaica heeft Usain Bolt positief getest op het coronavirus. De atletieklegende, die afgelopen vrijdag zijn 34ste verjaardag vierde, heeft zichzelf bijgevolg geïsoleerd.

Vincent Van Genechten

Volgens Nationwide Radio XJ zou het voorlopig onduidelijk zijn of de achtvoudig olympisch kampioen en snelste man op aarde symptomen vertoont van het virus. Bolt zou enkele dagen geleden een test hebben ondergaan, waarvan het resultaat maandag positief bleek.

Bolt vierde vrijdag nog zijn 34ste verjaardag met een verrassingsfeestje. Onder anderen Raheem Sterling (Manchester City) en Leon Bailey (Leverkusen, ex-Genk) waren opvallende aanwezigen. Daarbij zouden geen mondmaskers gedragen zijn door de gasten, zoals opgemerkt door lokale media. In Jamaica werden er tot op heden 1.413 coronagevallen en zestien doden genoteerd.

Het was voor Bolt zijn eerste verjaardag als papa van zijn dochter Olympia Lightning, die geboren werd in mei. “Beste verjaardag ooit”, schreef hij op Instagram bij een foto met zijn kleine spruit.

View this post on Instagram

Best Birthday Ever ⚡️🙏🏿

A post shared by Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) on

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's