© Koen Nijsen

Met de fiets naar Duits Bocholt

Op zaterdag 15 augustus fietsten twee leden van De Sluistrappers naar Duits Bocholt voor een bezoek aan hun oude vrienden van wielertoeristenclub RC77. Het werd een leuk weerzien.

Koen Nijsen

Wieltoeristenclub De Sluistrappers onderhoudt al sinds de jaren tachtig regelmatige contacten met wielertoeristenclub RC77 in Duits Bocholt. De bezielers van deze vriendschapsband zijn respectievelijk Rik Stienaers aan Belgische zijde en Franz Tielkes aan Duits zijde. Beide heren zijn intussen al op een eerbiedwaardige leeftijd, maar het plezier voor het fietsen zijn ze nog niet verleerd.

Rik had gehoord dat een lid van RC77, Ludwig Brömling ziek was. Een ziekenbezoekje was hier zeker gepast. En waarom zou je dan niet met de fiets gaan? Hij en zijn maat Rik Peeters reden op zaterdag 15 augustus eerst met de auto naar Arcen en fietsten van daaruit naar Duits Bocholt. Daar spraken ze af met Franz en Ludwig. Het was een hartverwarmende ontmoeting tussen oude vrienden. Van beide kanten werd de hoop uitgesproken om de oude vriendschapsbanden tussen de fietsverenigingen terug nauwer aan te halen.

Helaas moesten de Belgische fietsers dezelfde dag nog terug. Met 150 km in de benen stapten Rik en Rik in Arcen terug in hun auto.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio