Dembélé op een archieffoto. 

Dembélé op een archieffoto. ©  AFP

Mousa Dembélé pakt met Guangzhou R&F eerste zege van seizoen

Guangzhou R&F heeft na vijf speeldagen in de Chinese Super League zijn eerste zege van het seizoen beet. Met Mousa Dembélé de hele partij tussen de lijnen won het team met 0-1 tegen Dalian Pro.

Bron: BELGA

Zahavi (30.) scoorde op het halfuur de enige treffer van de partij op strafschop. Het is voor Dembélé en co, die vier punten tellen, nog maar de eerste zege dit seizoen. Guangzhou R&F verloor voordien drie keer en speelde eenmaal gelijk.

Het seizoen in China, dat eigenlijk in februari zou beginnen maar vanwege de corona-uitbraak werd uitgesteld, ging uiteindelijk eind juli van start. Alle wedstrijden worden gespeeld zonder publiek.

De voormalige Rode Duivel zit met zijn ploeg in groep A, met Dalian als vaste speelstad. De duels uit poule B, met daarin ook acht clubs, worden in Suzhou gespeeld. Alle spelers, de staf en officials zijn ondergebracht in een hotel in de betreffende stad en mogen hun familie twee maanden niet zien. Ze zullen wekelijks worden getest op de aanwezigheid van het coronavirus.