KV Mechelen huurt Oekraïense winger Maryan Shved bij Celtic

Een dag na de overwinning op Moeskroen heeft KV Mechelen zijn nieuwste aanwinst voorgesteld. De Oekraïner Maryan Shved (23) wordt gehuurd van Celtic Glasgow. KV heeft ook een aankoopoptie op de flankaanvaller.

Thst

Na het vertrek van Tainmont en Vanzeir was KV Mechelen nog op zoek naar een flankaanvaller die voor snelheid en diepgang kon zorgen. Met Maryan Shved hopen ze die nu gevonden te hebben. Shved is een kleine (1m71) vinnige rechtsbuiten die het vooral moet hebben van zijn versnelling en zijn dribbels.

De flankaanvaller wordt gehuurd van Celtic Glasgow, waar hij vorig seizoen nauwelijks aan spelen toekwam. In de voorronde van de Champions League scoorde hij als invaller wel nog tegen het Estse Kalju FC.

KV Mechelen hoopt in de eerstvolgende dagen nog een offensieve versterking binnen te halen. De club sprak eerder deze week met transfervrije Zweed Kerim Mrabti (ex-Birmingham) en wacht op zijn beslissing. Ten laatste maandag zou er duidelijkheid moeten komen.

Comeback Engvall en Thoelen

Goed nieuws ook uit de ziekenboeg. Gustav Engvall en Yannick Thoelen maakten vandaag hun wederoptreden in een vriendschappelijk duel tegen RWDM. Allebei speelden ze 45 minuten. KV verloor de oefenpot met 3-2. Vanlerberghe (op strafschop) en De Camargo maakten de Mechelse doelpunten.