©  EPA-EFE

Twee weken voor Tourstart moeten Egan Bernal en Steven Kruijswijk opgeven in de Dauphiné

Twee weken voor de Tourstart hebben Egan Bernal (Team INEOS) en Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) moeten opgeven in de Dauphiné. De Tourwinnaar van 2019 kampt volgens ploegmaat Chris Froome met rugproblemen en verscheen zelfs niet aan de start van de vierde rit. Kruijswijk kwam later op de dag zwaar ten val en moest opgeven met een ontwrichte schouder.

jpdv, wic

Froome was voor de start van de rit tussen Ugine en Megève de enige van Team INEOS en de mixed zone, en speelde zodoende even voor woordvoerder voor zijn onfortuinlijke ploegmaat. “Egan had last van zijn rug en is uit voorzorg uit de race gestapt. Hij heeft al twee koersen gereden, dus heeft hij voldoende wedstrijddagen. Daarom is het beter om nu te stoppen om volledig klaar te zijn voor de Tour”, vertelde hij.

Kruijswijk kwam wel aan de start van de vierde rit, maar moest opgeven na een valpartij. Volgens de Twitteraccount van Team Jumbo-Visma heeft hij een ontwrichte schouder overgehouden aan zijn buiteling. De Nederlander is een erg belangrijke pion van Jumbo-Visma voor de Ronde van Frankrijk, die eind deze maand begint. Ook Emanuel Buchmann, derde in het klassement, en Gregor Mühlberger (62e) kwamen ten val en konden niet voortrijden.

De Tour de France start over twee weken, op zaterdag 29 augustus. Op zondag 20 september weten we of Egan Bernal zichzelf kan opvolgen.