©  BELGA

Ironman van Nice valt weg, balen voor Frederik Van Lierde

Frederik Van Lierde zal de kans niet krijgen om voor een zesde maal te triomferen op de Promenade des Anglais en op die manier absolute recordhouder te worden met zeges in de Ironman van Nice. De wedstrijd, die eerst op 14 juni op de planning stond maar verzet werd naar 11 oktober, is dit jaar geannuleerd. Dat heeft burgemeester van Nice Christian Estrosi bevestigd.

Bron: BELGA

Estrosi nam de beslissing om wegens de coronacrisis alle events met meer dan 300 atleten niet te laten plaatsvinden. Behalve de mythische Ironman vallen zo ook de Ironman 70.3 (13 september), marathon Nice-Cannes (29 november) en halve marathon (24 oktober) in het water.

Via Twitter benadrukte Estrosi wel dat de Tour de France, die op 29 augustus in Nice start en de stad drie dagen aandoet, “met de voorziene 176 renners” gewoon kan doorgaan.

De afgelasting van de Ironman is vooral slecht nieuws voor Frederik Van Lierde, die de wedstrijd in het verleden al vijfmaal won. Hij zet na het seizoen immers een punt achter zijn loopbaan. “Geen kans om ‘au revoir’ te zeggen tegen de Ironman van Nice”, schreef de 41-jarige Van Lierde op Instagram. “Heel slecht nieuws voor mezelf maar ook voor alle andere deelnemers, organisatie, media en andere betrokkenen.”