©  photo news

In Spanje kleuren meer regio’s rood, ook Malta wordt rode zone

Bron: BELGA

De FOD Buitenlandse Zaken heeft zijn reisadvies vrijdagnamiddag opnieuw aangepast. Zo zijn steeds meer gebieden in Spanje een rode of oranje zone en ook Malta kleurt nu rood.

In Spanje zijn ondertussen de regio’s Aragon, Navarra, de provincie Barcelona en Lleida, provincie Biscaje en de provincie Soria een rode zone. Heel wat andere Spaanse regio’s zijn oranje gekleurd.

Ook in Roemenië kleuren ondertussen de meeste regio’s rood.

Op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum vrijdagmiddag waarschuwde viroloog Steven Van Gucht al voor reizen naar Spanje en Roemenië. “De besmettingsgraad ligt daar hoger, en zal de komende dagen mogelijk nog hoger liggen”, zei Van Gucht.

Van Gucht raadt aan om steeds de situatie van landen te controleren op de website van de FOD Buitenlandse Zaken. “Kies in principe voor een groene zone en heb aandacht voor de gebruikelijke maatregelen.”

Quarantaine

Reizen naar rode zones is verboden, bij terugkeer zijn een test en twee weken quarantaine verplicht. Reizen naar oranje gebieden wordt afgeraden. Bij terugkeer worden een test en quarantaine aangeraden, zeker bij risicovolle activiteiten, zoals een familiebezoek of op stap gaan in het nachtleven.

Meer over Coronavirus

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's