Pas Geopend: Natuurbrood

Pas Geopend: Natuurbrood

Vorige maand opende Frederic Bodeux (35) zijn winkel voor natuurbrood in het centrum van Heers. Foto: FrMi

Heers -

Frederic Bodeux (35) opende op 8 juli zijn winkel voor natuurbrood in het centrum van Heers. Natuurbrood is een bakkerij die zich op de kwaliteit van het brood richt en niet op de kwantiteit.

De liefde voor de fiets en het sleutelen eraan leidde Frederic Bodeux , afkomstig uit Vechmaal, naar Nederland en Wallonië. Vorig jaar zegde hij zijn job in een fietsenwinkel op en volgde hij zijn andere passie: brood maken. “Dat zit in de genen, langs moederskant is het een echte bakkersfamilie. Enkele jaren geleden was ik het industrieel brood echt beu. Ik reed kilometers om ergens lekker brood te kopen, maar ik was vaak teleurgesteld. Daarom begon ik thuis te bakken en stilaan ben ik met zuurdesem aan de slag gegaan. Al snel ontdekte ik dat dit de missing link was om mijn jongensdroom waar te maken, bakker worden.” Twee jaar lang ging Frederic vrijwillig in de leer bij bakkers die dezelfde visie hadden en de kwaliteit in hun producten naar voren haalden. “Ik ben dan met mijn eigen project gestart en schreef me in bij Step By Steppes, het starterslabo in Luik. Dankzij hun structuur kan ik nu anderhalf jaar lang mijn project testen. Om stap per stap te kunnen groeien en niet te veel kosten te maken, gebruik ik de bakkerij van een bevriend bakker. Ik doe ook alles alleen: brood maken, bakken én verkopen.”

Zuurdesem

Frederic zocht en vond een winkelpand in Heers. “Ik vond de ligging ideaal, vlakbij het centrumplein met veel parkeermogelijkheden. Er was ook niet veel werk nodig om het in te richten.” Hier verkoopt hij zuurdesembrood, volledig natuurlijk en van eigen bodem. “Ik gebruik enkel wat er in onze velden groeit. Ik wil tonen dat je lekker, gezond en gevarieerd brood kan maken met wat er uit de streek komt. Dankzij het zuurdesem heeft het brood meer smaak, bewaart het veel langer en is het beter verteerbaar. Elk brood dat ik hier verkoop, bevat een andere graansoort en zo hoop ik dat de mensen wat bewuster gaan eten. In plaats van mijn brood een ‘grijs’ of ‘wit’ te noemen, geef ik het gewoon de naam van het graan. Naast het natuurbrood maak ik ook pistolets, sandwiches, kaneelrolletjes, cacaobrood en koekjes.” Frederic werkt samen met boeren en andere producenten uit de regio. “Zo komt mijn bloem uit Haneffe en komen de eitjes van een bioboer uit Vechmaal. Daarnaast verkoop ik ook Loonse stroop en confituren uit Hoeselt. Enkel streekproducten die een link met brood hebben, mogen hier verkocht worden. Ik wil de weg tussen het veld en het bord van de klant zo kort mogelijk houden”, besluit Frederic.

Praktisch:

Natuurbrood

Ridderstraat 2a, 3870 Heers

0456/15.85.51

info@natuurbrood.be

Website: www.natuurbrood.be

Facebook: Natuurbrood

Open: dinsdag van 15 uur tot 18 uur, vrijdag van 15 uur tot 18.30 uur en zaterdag van 10.30 uur tot 15 uur. Bestellen kan via de website of telefonisch, best 36 uur op voorhand

Frank Missotten


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio