Orlando Sa (ex-Standard) voetbalt voor Spaanse tweedeklasser Malaga

Print
Orlando Sa (ex-Standard) voetbalt voor Spaanse tweedeklasser Malaga

Foto: Photo News

Orlando Sa zet zijn carrière voort in de Spaanse tweede klasse bij Malaga, waar de Portugese aanvaller een contract voor een seizoen ondertekende. Dat maakten Los Boquerones donderdag bekend. De 32-jarige Sa zat sinds mei zonder contract.

Standard verbrak begin mei het contract van de Portugees, die op Sclessin aan zijn tweede, weliswaar vruchteloze, termijn bezig was. Sa kwam in de zomer van 2016 over van het Israëlische Maccabi Tel Aviv. Als Luikse aanvalsleider was de centrumspits op anderhalf jaar tijd goed voor liefst 30 doelpunten in 62 officiële duels.

Een half jaar bij het Chinese Henan Jianye deed Sa geen goed. Na zijn terugkeer bij Standard bleef zijn teller staan op amper twee goals in 26 wedstrijden. Afgelopen seizoen speelde hij geen enkel duel meer voor de Rouches. Zijn laatste officiële optreden voor Standard dateerde al van begin april 2019.

Sa speelde eerder voor onder meer Braga, Porto, Fulham, Legia Warschau en Reading. De spits kwam één keer in actie voor het Portugees nationaal elftal.