© Eric Dupain

© Eric Dupain

© Eric Dupain

© Eric Dupain

© Eric Dupain

© Eric Dupain

© Eric Dupain

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Eekhoorns supporteren voor KRC Genk

Ook dit weekend wordt er in de Jupiler Pro League opnieuw gevoetbald voor een leeg stadion. Fans blijven verplicht thuis en steunen op allerlei manieren hun favoriete club. KRC Genk, dat zaterdag 15 augustus om 16.30 uur zijn eerste thuiswedstrijd afwerkt, neemt het op tegen promovendus OHL. De Limburgers genieten de steun van enkele diehardfans: eekhoorns!

Eric Dupain

Niki Colemont is 34 jaar, woonachtig in Diepenbeek en afkomstig uit Rwanda. Beroepshalve werkt hij bij Autoneum in Genk waar hij geluidsisolerende materialen en tapijten voor auto’s maakt. Zijn hobby is fotografie. Zijn passie: wildlife.

Enkele weken geleden was er een reportage van Niki te zien bij VTM Nieuws. Hij toonde zijn engelengeduld om eekhoorns op een verrassende, creatieve manier te fotograferen. Het was een eerste van een reeks reportages vanuit alle hoeken van Europa. Sindsdien duiken Niki en zijn eekhoorns op in Frankrijk, Roemenië, Slovakije enzovoort. Dagelijks duikt er ook wel ergens een krantenartikel over hem en zijn eekhoorns op.

“Ik werk voornamelijk met eekhoorns omdat ze behalve nieuwsgierig ook bijzonder grappig zijn”, lacht Niki Colemont, behalve Limburger ook recent wereldburger. “Naast eekhoorns fotografeer ik ook vogels. Uilen zijn zeer stijlvol, maar mijn favoriet is de ijsvogel. Om deze hobby uit te oefenen, heb je heel veel geduld nodig. Speciaal tijdens deze shoot was de eekhoorn die het hoofd (de okkernoot) van de voetballer kuste.”

Naar aanleiding van de eerste thuiswedstrijd van zijn favoriete voetbalploeg haalde Niki enkele foto’s uit zijn rijk archief. “Van jongs af aan ben ik al supporter van KRC Genk en dus leek het me logisch dat ik ooit iets met ‘KRC-eekhoorns’ zou doen. Als decoratie gebruikte ik attributen die ik nog had liggen zoals een koffietas, een vlag, een toeter… én een beker. Ja, dat zou erop kunnen wijzen dat KRC Genk dit jaar opnieuw meedoet voor de prijzen”, besluit Niki Colemont.

Foto's: Niki Colemont

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    Lees meer