BK wielrennen voor junioren in Middelkerke gaat niet door: “Praktisch werd het te moeilijk”

Print
BK wielrennen voor junioren in Middelkerke gaat niet door: “Praktisch werd het te moeilijk”

Een archiefbeeld van het BK junioren vorig jaar. Foto: Peter Malaise

Het gemeentebestuur van Middelkerke annuleert het BK wielrennen voor junioren dat plaats zou vinden op zaterdag 5 september in Middelkerke. “Door de verschillende coronamaatregelen wordt het moeilijker om een goed, voor het publiek interessant, BK te organiseren”, klinkt het maandag in een mededeling.

“Middelkerke nam zich voor om verschillende BK’s te organiseren. Elk jaar een BK. Maar daar moet nu op teruggekomen worden. Het coronavirus gooit ook hier roet in het eten: stewards en politiemensen worden voor coronagerelateerde taken ingezet en koersen met een beperkt publiek, maar een hoge verkeerstol, is niet wenselijk.”

“Voor een fietsgekke gemeente wilden we kost wat kost de wedstrijd laten doorgaan”, klinkt het bij schepen van Sport Henk Dierendonck. “Maar de coronapandemie laat het niet toe. Eerder moest het gemeentebestuur andere grote activiteiten in september annuleren, waaronder het populaire Bier aan Zee en Landbouwweekend. Voor het BK werden nog oplossingen gezocht. De wil is er, maar praktisch werd het moeilijk. Zeker als je zware verkeersmaatregelen dient te hanteren, zonder dat inwoners en verblijvers de koers langs het parcours kunnen volgen.”