Gallo-Romeins Museum blikt terug op succesvolle expo ‘Dacia Felix’

Print
Tongeren - Op zondag 2 augustus sloot de tentoonstelling ‘Dacia Felix – Het roemrijke verleden van Roemenië’ zijn deuren. Ondanks de coronacrisis blikt het Gallo-Romeins Museum terug op een erg geslaagd project, zowel wat bezoekerswaardering als bezoekersaantal betreft. Inmiddels werkt het museum aan een volgende expositie: een tentoonstelling over hoe het was om te leven in het uitgestrekte Romeinse Rijk, met topstukken van het British Museum in Londen. Die moet openen op 6 februari 2021.

"De tentoonstelling Dacia Felix – Het roemrijke verleden van Roemenië moest in volle coronaperiode zijn deuren sluiten. Dankzij de verlenging tot 2 augustus kende de expo sinds de heropening eind mei nog bijzonder veel succes", zegt An Christiaens, waarnemend burgemeester en schepen van Cultuur. "Ze werd in totaal bezocht door meer dan 32.000 mensen. Die waren super enthousiast omwille van de topstukken, de sfeervolle films en de kindvriendelijke aanpak. Maar ze waren vooral aangenaam verrast door het onderwerp van de tentoonstelling. Ze gaven aan een fascinerend stuk geschiedenis te hebben leren kennen. Het is goed dat het museum niet alleen bekende paden bewandelt en het is fijn om vast te stellen dat dat zo gewaardeerd wordt."

Op 6 februari 2021 opent in het Gallo-Romeins Museum een tentoonstelling over hoe het was om te leven in het uitgestrekte Romeinse Rijk: Oog in oog met de Romeinen. Het museum zal meer dan 250 topstukken presenteren van het prestigieuze British Museum in Londen. Het Gallo-Romeins Museum werkte de afgelopen maanden in samenwerking met collega’s van het British Museum aan het concept van de expositie. De focus ligt op de eenheid in verscheidenheid van het Romeinse Rijk, ten tijde van de Keizertijd.

"Ook in coronatijden blijven we in Tongeren inzetten op erfgoed en cultuur", gaat Christiaens verder. "De afgelopen maanden maakten duidelijk dat mensen met hun gezin graag naar het Gallo-Romeins Museum blijven komen. Door maatregelen zoals een goede spreiding van de bezoekers én een beperking van het aantal mensen dat tegelijkertijd aanwezig is, kan dat in alle vertrouwen. Meer nog: een museumbezoek is misschien wel aangenamer dan ooit. De geplande tentoonstelling Oog in oog met de Romeinen zal een frisse kijk bieden op het leven van een diversiteit aan mensen in de verschillende gebieden van het Romeinse Rijk, van in Rome tot in de uithoeken ervan."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio