Werken in Rekem zitten op schema

Werken in Rekem zitten op schema

Foto: eva

Lanaken -

De herinrichting van de Populierenlaan en de Hilarion Thanslaan in Rekem zit ondanks het corona-oponthoud keurig op schema. Aannemer Besix is zopas gestart met de derde fase: de herinrichting van het gedeelte tussen de Burgemeester Delwaidelaan en de Steenweg (N78). In september start de vierde en laatste fase: de herinrichting van de Hilarion Thanslaan.

De heraanleg van de Populierenlaan gaat de laatste weken in. Tot half september blijft de laan echter afgesloten voor het doorgaand verkeer. Pas dan gaat de aansluiting met de gewestweg (N78) terug open. Voorlopig moet het verkeer naar en van Oud-Rekem nog via de Groenstraat of de Rekemerstraat.

De Hilarion Thanslaan daarentegen is het volledige najaar slechts beperkt of niet bereikbaar. Tot half september wordt de rijweg op twee plaatsen gelijktijdig onderbroken. Vanaf dan blijft de laan tot eind 2020 volledig afgesloten tussen de Populierenlaan en de kapel. Er komt een volledig nieuwe riolering en wegdek, een pompstation en een persput. Woningen zijn tijdens de werken met de wagen moeilijk bereikbaar. Van de bewoners wordt dan ook gevraagd dat ze hun auto’s tijdelijk buiten de werfzone parkeren.

Aan het totale project ‘Verbetering Populierenlaan - Hilarion Thanslaan’ hangt een rekening van nagenoeg 4 miljoen euro.

Informatie: www.lanaken.be/leven/openbare_werken

Nieuwe Video's