Sensuele kunst en meer bij Global Art in Tongeren

Print
Tongeren - Augustus staat bij Global Art al jaren garant voor een expo rond het thema sensualiteit. Door de coronasituatie wordt deze internationale expo nu aangevuld met andere prachtige werken.13 kunstenaars zorgen voor een harmonieus geheel.

Bronzen beelden, maar ook enkele werken in composiet , van Friedy Evers laten je genieten van het vrouw-zijn. De sculpturen in composiet zijn prachtig gepolijst en laten de zon een extra toets geven. Bij de beelden in brons toont Friedy ons de net iets vollere vrouw die geniet van het leven. In zachte kleuren brengt Yvette Payen op doek haar sensuele vrouwen, die flirten met de bezoeker. Met oog voor detail weet Yvette een sensualiteit uit te stralen in haar schilderijen, waar het belang van lichtinval naar voren komt.

Nog meer elegantie vinden we bij de beelden in keramiek van Christiane Bosmans.Karine Duwel combineert vrouwenportretten met architectuele zichten, de bezoeker mag het verhaal hierbij zelf invullen. Volop zomerse temperaturen; de prachtige bloemen in pasteltinten van Nicole Spiraers mogen zeker niet ontbreken, ook kleinere werkjes in ecoline weten te bekoren. Abstractie vinden we bij de krachtige schilderijen van Albert Decallut, waarbij de kleuren van het canvas schieten. Giorgio Restivo exposeert portretten van een zigeunermeisje tot enkele mysterieuze dames, daarnaast ook bekende figuren zoals Marilyn Monroe, Laurel en Hardy en Charlie Chaplin. Een variatie aan werken, die Giorgio met verve heeft gecreëerd en die zijn nieuwsgierigheid naar onderwerpen illustreren.

Zachte vrouwenportretten van Suzanne Renglet brengen tederheid in deze expositie. Naast olieverf of acryl op doek vind je deze maand ook werken op kadapak van Danielle Bellefroid. Theo Cloes haalt zowel zijn Brigitte Bardot als Marilyn Monroe, toppunt van sensualiteit, naar boven, aangevuld met enkele met humor doorspekte schilderijen.Dansende paters met nonnen op de catwalk of een non die terugkijkt op een verloren droom, Theo weet een glimlach op je gezicht te brengen.Miniatuurwerkjes op doek vind je bij de schilderijtjes in encaustic art van Johan Briers, die voor het eerst ook een lijn met meer kleurrijk werk toont.Forge Furnace Tumulus toont o.a. zijn metalen naked Cassowary , een prachtige vogel met enorme krachtige klauwen die zowel mens als dier fel kunnen verwonden. Ook zijn flying blood bank (een uitvergrote mug) en nog enkele dieren in steampunkstijl stelen de aandacht in deze tentoonstelling.Hans Richter aka Forge Furnace Tumulus gebruikt gerecycleerde materialen, die gepolijst worden waardoor je de indruk krijgt dat er gewerkt wordt met nieuwe materialen, maar niets is minder waar.

Legomannetjes in glas gevormd, zelfs met bladgoud belegd, van Glassart Petrico halen het kind in je naar boven en vullen een collectie prachtige schalen en juwelen in glas aan. Tenslotte zijn er nog de meisjesportretten van Marijke Cloes en de kunst van het onthaasten van Roland Menten. Deze expo is vrij te bezichtigen op woensdagnamiddag, donderdagvoormiddag en zaterdagnamiddag. Gesloten op feestdagen. Meer info : globalart@telenet.be, Maastrichterstraat 40 in Tongeren


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio