Bankjes met een verhaal in Riemst

Print
Riemst - In elke deelgemeente van Riemst kan je de hele zomer lang op bankjes met een QR-code luisteren naar een verhaal.

De afgelopen weken doken op verschillende bankjes stickers op met een code. Als je zo’n bankje vindt en je hebt een smartphone bij de hand, kan je niet alleen uitrusten, maar nu ook luisteren naar een boeiend verhaal. Dit is een initiatief van OPENDOEK. Nadat op 8 juni de Nationale Veiligheidsraad het licht op groen zette voor kleinschalige, culturele activiteiten, hebben op 1 maand tijd meer dan 100 amateurkunstenaars uit heel Vlaanderen en Brussel 20 luisterverhalen geschreven, ingespeeld en visueel verbeeld.
De podcast HET BANKJE brengt theater zelfs in coronatijd tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje en je bent getuige van de meest bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Een echte aanrader om zeker te doen tijdens één van de mooie zomeravonden.
Els en Roos hebben alvast genoten van het verhaal aan hun bankje en zijn vastberaden om op zoek te gaan naar de andere verhalen in Riemst.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio