© Viviane Claes

Geslaagde tweedaagse Vennentocht in coronatijd

De Bos-en Heikabouters organiseerden op 1 en 2 augustus een tweedaagse wandeltocht voor hun leden. Dat dit, in volle coronatijd, geen lachertje is om te organiseren begrijpt wel iedereen. Voorafgaandelijk aan de definitieve beslissing zijn er dan ook talrijke vergaderingen geweest met het bestuur en de verantwoordelijken van de gemeente. Uitzonderlijke tijden (corona) vereisen ook uitzonderlijke maatregelen.

Viviane Claes

Om 8 uur verschenen de eerste wandelaars aan de startplaats Boskop in Opglabbeek. Er kon gewandeld worden tot 13 uur dit zowel zaterdag als zondag.De leden waren blij elkaar terug te zien, maar bewaarden goed de opgelegde afstand van 1,5m, uiteraard met mondmasker.

Er waren 4 zeer mooi uitgepijlde wandellussen van 7 en 11 km naar de Vennen en 6 en 10 km richting Joekelbos. Dit zijn 2 prachtige natuurgebieden. De wandelaars waren na afloop vol lof over het prachtig parcours.

Er was voor de wandelaars in openlucht een mooi terras voorzien, alles volgens de opgelegde normen. Zodra men opstond, werden dan ook onmiddellijk tafel en stoelen ontsmet door een ploeg vrijwilligers.

Er zijn 210 clubleden komen wandelen wat zeker een succes is. Dat de wandelaars, die zich allen strikt gehouden hebben aan de opgelegde voorwaarden, verdienen zeker en vast een dikke pluim.

Een dankjewel voor alle deelnemers maar ook voor het bestuur en vrijwilligers die deze wandel tweedaagse mogelijk maakten.

    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio