Terug van weggeweest: de visserssandaal

De opvolger van de populaire Birkenstock is bekend: deze zomer duikt de klassieke visserssandaal vaak op aan de voeten van modefans op Instagram.

vwh

Fashionista’s op Instagram vallen deze zomer massaal voor de klassieke visserssandaal. Ze zijn niet alleen: modemerken zoals The Row en het Duitse Dr. Martens hebben ze - al jaren - in hun gamma. Volgens de modesite Refinery 29 speelt de lockdown van de voorbije maanden een rol in de stijgende populariteit omdat dames op zoek gingen naar comfortabel zomerschoeisel.

Verwar de robuuste visserssandalen niet met plastic watersandalen, die ook weer in de mode zijn en er door het gebruik van vrolijke kleuren een pak speelser uitzien. De zogenoemde fisherman’s sandal werd oorspronkelijk gemaakt voor mannen en jongens. Een lederen bandje in de vorm van een T, verbindt enkele horizontale lederen bandjes met de centrale strook. Aan de enkel zit een verstelbare band met gesp.

De tenen komen bij sommige modellen een beetje piepen tussen de vierkanten gaatjes vooraan de schoen, terwijl andere ontwerpen de tenen bloot laten en een eventueel lakje op de nagels zichtbaar laat. De sandalen, verkrijgbaar met open of omsloten hiel, roepen misschien herinneringen op aan het schoeisel van die ene leraar uit je schoolcarrière, die de ze combineerde met een zedige bermuda, jeans en … kousen. Ze worden ook wel vergeleken met de eerste sandaaltjes van kleuters.

Vandaag worden de schoenen helemaal anders gecombineerd. Dames mixen de zwaar ogende sandalen graag met extra vrouwelijke items zoals een zijden jurk en zwierige rokken en (cropped) pantalons. De kousen in de sandalen mogen grappig of frivool zijn, in contrast met de neutrale kleur van de schoen. Toch iets te log voor je smaak? Er zijn ook varianten met brede hak te koop die er iets meer uitzien als een standaard damessandaal.

Shopping

  • metallic - Bullboxer - 44,95 euro
  • witte Dr. Martens - 107,95 euro
  • cognackleurige sandalen - Saint Laurent - 595 euro
  • witte sandalen met sleehak - Steven New York - 44,95 euro
  • zwarte sandalen - Asos - 69,99 euro

Meer over Modetrends

Niet te missen