Medewerker van Team Sunweb test positief op corona: “Geen contact heeft gehad met andere teamleden”

Print
Medewerker van Team Sunweb test positief op corona: “Geen contact heeft gehad met andere teamleden”

Foto: Photo News

Een medewerker van wielerploeg Team Sunweb heeft het nieuwe coronavirus. Dat werd maandag bekendgemaakt. De medewerker zou later deze week meegaan naar de Tour de l’Ain, een koers die vrijdag begint. Sunweb is het team van onze landgenoten Tiesj Benoot en Ilan Van Wilder.

“Het is belangrijk voor ons om direct te benadrukken dat hij de afgelopen maanden geen contact heeft gehad met andere teamleden. Hij zit nu in thuisisolatie. Hoewel hij ziek was, vertoonde hij geen specifieke symptomen van het coronavirus. Daarom kwam hij niet in aanmerking voor regelmatige tests buiten de gebruikelijke testen om. Ons medische team zal de situatie blijven volgen en bepaalt wanneer hij weer bij ons terug kan keren”, aldus Team Sunweb in een verklaring.

Team Sunweb zegt verder er voorstander van te zijn, ook bij koersen die niet deel uitmaken van de WorldTour, vaker te testen. “De belangrijkste functie van een ‘pretest’ is om de wielerwereld zo vrij van corona te houden als mogelijk. Al vroeg in het seizoen is het nut van die testen bewezen. Wij blijven werken met twee testen, eentje zes dagen voor het begin van een wedstrijd en dan nog eens eentje drie dagen later.”