WHO waarschuwt dat er misschien nooit mirakeloplossing komt tegen coronavirus

Print
WHO waarschuwt dat er misschien nooit mirakeloplossing komt tegen coronavirus

Themabeeld Foto: Shutterstock

Er komt misschien wel nooit een mirakeloplossing tegen COVID-19. Daarvoor heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maandag gewaarschuwd, hoewel de race naar een vaccin nog altijd op volle toeren draait. “Er is geen wondermiddel, en dat zal er misschien nooit zijn”, zei WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus tijdens een online persconferentie.

“De klinische testen geven ons hoop, maar dat wil niet per se zeggen dat daaruit een efficiënt vaccin zal komen”, erkende Tedros. Maar het coronavirus kan ook onder controle gebracht worden door “goede maatregelen en politiek engagement”. Een van de conclusies van een vergadering, vrijdag, van het WHO-noodcomité, was dat “als politieke leiders nauw samenwerken met de bevolking deze ziekte beheerst kan worden”, zei Tedros.

Behalve de bekende maatregelen, zoals testen, isoleren en behandelen van patiënten, moet de bevolking ook geïnformeerd worden, benadrukte Tedros. Hij dringt er verder ook op aan bij de man in de straat om onder meer afstand te houden en een mondmasker te dragen. “De boodschap aan de mensen en de regeringen is: doe dit allemaal, en blijf het ook doen als het onder controle is”, zei de Ethiopiër.

Nieuwe Video's