Volley Vlaanderen stelt competitiestart uit: “Ook de bekercompetities zullen niet van start gaan in september”

Print
Volley Vlaanderen stelt competitiestart uit: “Ook de bekercompetities zullen niet van start gaan in september”

Foto: Dick Demey

Volley Vlaanderen heeft donderdag tijdens een uitzonderlijke Raad van Bestuur beslist, in samenspraak met Volley Belgium en de FVWB (Fédération Volley Wallonie-Bruxelles), een verbod uit te vaardigen op alle oefenwedstrijden en voorbereidingstoernooien gedurende de volledige maand augustus. Deze beslissing geldt zowel op jeugd- als op seniorenniveau en komt er naar aanleiding van de verstrenging van de coronarichtlijnen op federaal, provinciaal en gemeentelijk niveau

“Om alle clubs én hun spelers en speelsters de mogelijkheid te bieden om een verantwoorde voorbereidingsperiode van minimum vier weken te voorzien, werd beslist om de competitiestart op seniorenniveau uit te stellen tot ten vroegste het weekend van 3 en 4 oktober”, verklaarde Volley Vlaanderen. “Ook de bekercompetities zullen niet van start gaan in september.” Er zal ten laatste op 15 augustus een beslissing genomen worden over de start van de jeugdcompetitie.

De trainingen kunnen wel blijven doorgaan, met respect voor de nationale, provinciale en lokale restricties. “Voor meerderjarigen (vanaf 18 jaar) wordt aangeraden om indoor en outdoor te trainen met maximaal 12 spelers, zonder contact en met 1,5 meter afstand”, stipuleerde Volley Vlaanderen. “Voor minderjarigen (jonger dan 18 jaar) vallen bovenstaande restricties weg, behalve in de provincie Antwerpen, waar de afstandsregel wel van kracht blijft. Alle begeleiders van deze trainingen dienen zowel voor, tijdens en na de activiteit een mondmasker te dragen.”

“Specifiek in de provincie Antwerpen dient er rekening gehouden te worden met de 1,5m regel bij activiteiten die per voorkeur buiten plaatsvinden. Bij minderjarigen blijft dit nog steeds met een aantal van maximaal 50 personen, vanaf meerderjarigen werd dit echter sterk teruggeschroefd naar 10 personen (inclusief trainer).”

Volley Vlaanderen benadrukte tot slot nog steeds het belang van veilig sporten en raadt alle leden en clubs aan om gedurende deze periode te focussen op beachvolleybal en sportbeoefening in de buitenlucht.

Maaseik haalt Amerikaanse middenman Mitchell Stahl

VC Greenyard Maaseik versterkt zijn selectie met de 25-jarige Amerikaan Mitchell Stahl, zo bevestigen de Limburgers vrijdag. Stahl (2m03) wordt naast Red Dragons Elias Thys en Pieter Verhees de derde middenman.

De Amerikaan is afkomstig van Chambersburg (Pennsylvania) maar trok naar de Amerikaanse westkust om in Los Angeles (UCLA) politieke wetenschappen te studeren en zijn volleybalskills te perfectioneren bij het universiteitsteam UCLA Bruins. In 2017 stak hij de oceaan over naar Frankrijk: daar speelde hij voor Paris Volley, Tours VB en Chaumont.

Sinds 2017 behoort Stahl tot de ruime kern van het USA-team (nummer drie op de FIVB World Ranking). Of hij naar Tokio 2020 zou gaan, is onzeker, maar hij werd wel al uitgestuurd naar het NORCECA Championship (Noord- en Centraal-Amerika plus Caraïben), de Pan American Cup (beste middenblokker 2017) en de World Cup.

Stahl heeft, zo zegt Maaseik, een stevige reputatie als het om blocks en loeiharde smashes en services gaat.