©  REUTERS

Kim Clijsters blijft voor derde keer aan de kant maar New York Empire plaatst zich zonder haar voor play-offs World Team Tennis

New York Empire, het team van Kim Clijsters, heeft zich als vierde en laatste ploeg gekwalificeerd voor de play-offs van de World Team Tennis in het Amerikaanse White Sulphur Springs (West Virginia). Het deed dat door woensdagavond met 21-19 te winnen van Orange County Breakers.

Bron: BELGA

De 37-jarige Clijsters kwam voor het derde opeenvolgende duel niet in actie. De voorbije dagen paste ze, om haar buikspieren rust te gunnen, ook voor de ontmoetingen met Washington Kastles (25-15) en Orlando Storm (21-23).

Met zeven overwinningen uit dertien wedstrijden is NY Empire zeker van de vierde plaats (op negen teams) en het laatste ticket voor de play-offs. Donderdag volgt nog een laatste groepsmatch tegen Philadelphia Freedoms, dat met elf zeges en twee nederlagen de stand aanvoert. De finalewedstrijden worden dit weekend gespeeld.

Clijsters maakte begin dit jaar een tweede comeback, maar speelde slechts twee wedstrijden voor de coronapandemie haar derde tenniscarrière onderbrak. De viervoudige grandslamwinnares (US Open 2005, 2009 en 2010 en Australian Open 2011) speelde de World Team Tennis, waarvan de 45e editie aan de gang is, twee keer eerder. In 2009 deed ze dat met de Saint Louis Aces, een jaar later met de New York Sportimes.

Meer over Kim Clijsters