©  Laura Marie Cieplik

Ooit dakloos in Brussel, maar nu staat deze Belgische model voor Louis Vuitton

Het gaat de Brusselse met Congolese roots Marie-Pierra Kakoma, die muziek maakt als Lous and the Yakuza, voor de wind. De 24-jarige vrouw, die ooit dakloos was, staat nu model voor het Franse luxelabel Louis Vuitton.

vwh

Het leven van Kakoma verliep nooit van een leien dakje. Op vijfjarige leeftijd vluchtte ze met haar ouders, een dokterskoppel, weg uit haar geboorteland Congo. Ze kwam in Molenbeek terecht om vijf jaar later weer te verhuizen naar Rwanda. Op haar vijftiende keerde ze samen met haar zus terug naar het Belgische Namen en had ze een droom: het maken als muzikante, wat haar naar Brussel bracht.

Haar ouders, die geen fan waren van haar artistieke ambities, draaiden echter de geldkraan dicht, waardoor ze de huur van haar appartement niet meer kon betalen. Vijf jaar geleden sliep Marie-Pierra Kakoma nog op straat in Brussel. Maar de nummers die ze toen schreef, worden nu miljoenen keren gestreamd en de producer achter onder meer Rosalía ontfermt zich over het verdere verloop van haar muziekcarrière. Als Lous and the Yakuza stak Kakoma trouwens mee het vuur aan de lont van de Black Lives Matter-mars in Brussel.

De jongedame mag zich sinds kort ook een model noemen. Modebedrijf Louis Vuitton heeft haar opgepikt en schakelde haar in voor een nieuwe campagne, gefotografeerd door ontwerper Nicolas Ghesquière zelf. Daarin prijst ze een handtas aan in een designerjurk van het label. “Dit is nog maar het begin”, zeggen fans in de reacties op de campagnefoto.

Niet te missen