©  BELGA

Kim Clijsters blijft opnieuw aan de kant en ziet haar New York Empire geen goede zaak doen op de World Team Tennis

Kim Clijsters kwam dinsdagavond op de World Team Tennis in het Amerikaanse White Sulphur Springs (West Virginia) niet in actie voor New York Empire tegen Orlando Storm. Zonder de Limburgse verloren haar teamgenoten met 21-23.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Voor de 37-jarige Clijsters was het de tweede ontmoeting op rij waarbij ze aan de kant bleef. Afgelopen zondag paste ze voor de wedstrijd tegen Washington Kastles om haar buikspieren rust te gunnen.

In het klassement vergat New York Empire zo een uitstekende zaak te doen. Met zes overwinningen en evenveel nederlagen blijft het team voorlopig vierde (op negen ploegen), wat net volstaat voor een plek in de play-offs. Woensdag wacht een duel met Orange County Breakers, die slechts één partij minder wonnen en dus een rechtstreekse concurrent zijn voor de play-offs zijn. Orlando Storm is naast Chicago Smash en de Philadelphia Freedoms wel al zeker van de top vier.

Clijsters maakte begin dit jaar een tweede comeback, maar speelde slechts twee wedstrijden voor de coronapandemie haar derde tenniscarrière onderbrak. De viervoudige grandslamwinnares (US Open 2005, 2009 en 2010 en Australian Open 2011) speelde de World Team Tennis, waarvan de 45e editie aan de gang is, twee keer eerder. In 2009 deed ze dat met de Saint Louis Aces, een jaar later met de New York Sportimes.

Meer over Kim Clijsters