Archieffoto. 

Archieffoto. ©  AFP

Twee op twee voor Emma Meesseman en Washington Mystics in WNBA

Belgian Cat Emma Meesseman en kampioen Washington Mystics kennen een knappe start in de WNBA. In Florida/Bradenton, waar omwille van de coronapandemie zonder publiek gespeeld wordt, wonnen de Mystics met 94-89 van Connecticut Sun (hun tegenstander van vorig seizoen in de finale).

Meesseman leidde met 12 punten, 6 rebounds en 8 assists Washington mee naar de winst. Aerial Powers liet bij de kampioen een career high van 27 punten noteren.

De eerste wedstrijd bracht zaterdag simpele winst tegen het Indiana Fever van Julie Allemand. Allemand en co spelen komende nacht tegen Phoenix Mercury. Washington speelt donderdag versus Seattle Storm, de grote favoriet voor de titel.

Het seizoen in de WNBA moest oorspronkelijk op 15 mei van start gaan, maar werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. De competitie gaat dit jaar in Florida in verkorte vorm door op de IMG-academie in Bradenton, dichtbij Tampa Bay. De WNBA koos ervoor alle speelsters in één bubbel onder te brengen om zo het risico op coronabesmetting te verkleinen.

In de reguliere competitie dienen 22 wedstrijden te worden afgewerkt, vorig jaar waren dat er nog 34. Nadien volgen in oktober de play-offs. Twaalf teams nemen deel.