Minister De Crem: “Er is geen enkele intentie om over te gaan tot sluiten van grenzen”

Print
Minister De Crem: “Er is geen enkele intentie om over te gaan tot sluiten van grenzen”

Foto: BELGA

“Er is op dit moment geen enkele intentie om ook maar over te gaan tot het sluiten van de grenzen”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) op VRT Nieuws.

De regering heeft enkele versoepelingen van de coronamaatregelen teruggedraaid nu het aantal besmettingen weer oploopt, maar tijdens de persconferentie van premier Sophie Wilmès na afloop van de Nationale Veiligheidsraad werd er niets gezegd over reizen of het al dan niet sluiten van grenzen.

Volgens minister De Crem is er dan ook geen enkele intentie om die te sluiten. Men kan nog steeds met het vliegtuig of met de auto op reis, conform de codes van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Mensen kunnen terugkomen naar België, maar wanneer er ooit een passagiersregistratieformulier zal zijn is het duidelijk dat onze politiediensten punctueel en heel dynamische controles zullen uitvoeren om dat document te kunnen controleren”, aldus de minister, verwijzend naar het digitale formulier dat reizigers zullen moeten invullen wanneer ze langer dan 48 uur in het buitenland verblijven.

OVERZICHT. Dit zijn de nieuwste coronamaatregelen