©  Instagram WANTSHOWASYOUNG

Deze hippe oudjes poseren in kleding die in hun wassalon is achtergelaten

Chang Sho-Er en zijn vrouw Wan Ji zijn de bejaarde eigenaars van een wassalon in de kustplaats Taichung in Taiwan. Niet meteen trendsetters denk je, maar niets is minder waar. De oudjes zijn tijdens de coronacrisis uitgegroeid tot hippe mode-iconen op Instagram.

flb

Net zoals heel wat andere steden ging ook Taichung in Taiwan in lockdown tijdens de coronacrisis. Omdat Chang Sho-Er en zijn vrouw Wan Ji, die al zeventig jaar een wassalon uitbaten in de stad, zich stierlijk verveelden tijdens die periode vond hun kleinzoon Reef Chang er niets beter op om zijn grootouders in kleding te stylen die nooit meer werd opgehaald door klanten.

“Het is niet meer altijd druk in hun zaak”, vertelt de kleinzoon in een interview met BBC. “Soms lagen ze gewoon wat te dutten en de moed was hen wat in de schoenen gezakt. Dus toen wilde ik - gezien we die kleren toch gewoon liggen hebben - mijn oma en opa eraan herinneren dat het leven nog leuk kan zijn, zelfs als je zo oud bent. Bovendien herkennen sommige klanten misschien zo ook wel een bepaald stuk en kunnen ze het alsnog komen ophalen.”

En dus begon kleinzoon Reef foto’s te nemen van zijn grootouders in de achtergebleven kleding en besloot hij er een Instagram aan te koppelen. Daar poseren ze in maatpakken en trainingsjasjes of met een vissershoedje op het hoofd. Hoewel de Instagrampagina nog maar enkele weken oud is, telt die nu al bijna 450.000 volgers en zijn Chang Sho-Er en Wan Ji uitgegroeid tot ware mode-iconen.

Niet te missen