©  BELGAIMAGE

“Beerput in turnwereld steeds verder open”: Nederland onderneemt actie nu ook bondstrainer genoemd wordt

Bron: BELGA

De leiding van de Nederlandse gymnastiekunie KNGU gaat deze week in gesprek met turntrainers Vincent Wevers en Gerben Wiersma. Dat gebeurt naar aanleiding van het verhaal van oud-turnster Joy Goedkoop. De Nederlandse vertelde tijdens haar loopbaan onder meer te zijn geschopt en geslagen door Wevers.

LEES OOK. Ook Nederlandse oud-turnster getuigt over misbruik door bondstrainer: “Hij schopte me en sloeg me”

De Nederlandse krant De Telegraaf windt er geen doekjes om: “Beerput in turnwereld steeds verder open.”

 

Actie kan dan ook niet uitblijven: “De KNGU gaat voor een veilig sportklimaat. Al langere tijd roept de sportbond sporters op om misstanden te melden. Want alleen met concrete meldingen kan de onderste steen boven komen”, aldus de gymnastiekunie in een verklaring. “Iedere melding zal worden opgevolgd door grondig en zorgvuldig onderzoek. Dat geldt ook voor de aantijgingen van Joy Goedkoop in de uitzending van Studio Sport van zondagavond aan het adres van twee coaches die momenteel in dienst zijn van de KNGU. Nog deze week zullen daarover de eerste gesprekken met betrokkenen plaatsvinden.”

Vrijdag raakte bekend dat de Nederlandse turncoach Gerrit Beltman jonge turnsters tijdens trainingen heeft mishandeld en vernederd. Dat vertelde hij in een interview in het Noordhollands Dagblad. Beltman coachte een hele reeks topturnsters, onder wie ook Aagje Vanwalleghem.