Runkster TC tennisladder goed van start

Print
Runkster TC tennisladder goed van start

Foto: Jeroen Fissette

Hasselt - Op tennisclub Runkster TC in Hasselt draait de tennisladder stilaan op volle toeren. De tennisladder is een interne ‘competitie’ waarbij clubgenoten van hetzelfde niveau tegen elkaar kunnen spelen.

Voor de tennisladder kunnen spelers zich inschrijven op het systeem, er wordt een ranking opgemaakt en daarna worden de spelers tegen mekaar uitgeloot. Zo komen ze telkens uit tegen iemand die bij hen in de buurt staat op de ladder en dus van ongeveer hetzelfde niveau is. Wie wint, neemt de plaats van zijn of haar tegenstander in op de ladder.

Zo werden Hugo Cuyvers en Pieter Dujardin door het lot aan mekaar verbonden. De twee vrienden spelen in hun vrije tijd ook regelmatig tegen elkaar. Het zijn dan telkens wedstrijden op het scherpst van de snede. En dat was nu niet anders. Bijzonder aan de laddercompetitie is dat er één uur wordt doorgespeeld en dat de spelletjes gewoon doorgeteld worden. In een hoogstaande en spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 10-8 in het voordeel van Hugo Cuyvers. Maar dat had dus net zo goed andersom kunnen zijn. Beide spelers behouden zo hun positie op de ladder en wachten nu een volgende loting af.

Aan het einde van het seizoen worden de spelers met de meeste wedstrijden en de top-3 gehuldigd. Die strijd ligt dus nog helemaal open.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio